Riktig carbonara
I denna carbonara kommer äkta smak av rena råvaror! I denna pastarätt ersätts bacon med Riktig länkkorv och rätten blir extra god med vitlök, färsk basilika och ordentliga kryddor. Detta recept var med i Riktig länkkorv-recepttävlingen 2013 och gjordes av bloggen Soseessa.
Här hittar du en mer klassisk version av carbonaran.
2
Ingredienser
-
- 1 pkt Riktig skinnfri länk
- 1 tsk smör
- 1 lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 dl ekologisk vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1 nypa färsk basilika
- 1 citronsaft
- 1 msk senap
- 100 g parmesanost
- 2 ägg
- 200 g spelt- eller fullkornspasta
Riktig carbonara — Gör så här
-
- Skala och stycka korven. Smält smöret på stekpanna, tillsätt korvstrimlorna och bruna
- Då korven fått en gyllenbrun färg tillsätt hackad lök, hackad vitlök och kryddor. Då löken fått en fin färg, tillsätt grädde och vatten
- Tillsätt citron, senap och hackad färsk basilika. Låt sjuda ännu en stund
- Skär eller riv parmesanost och tillsätt en tillräcklig mängd pasta, som är kokat al dente. Tillsätt parmesanost och slutligen kläck äggen och blanda in dem i pastarätten. Servera med färsk basilika och parmesanost. För de som gillar starkare rätter rekommenderas det att lägga med färsk chili!
- Pasta: koka 200 gram spelt- eller fullkornspasta i saltvatten