Riktig carbonara

Kunnon carbonara 1

I denna carbonara kommer äkta smak av rena råvaror! I denna pastarätt ersätts bacon med Riktig länkkorv och rätten blir extra god med vitlök, färsk basilika och ordentliga kryddor. Detta recept var med i Riktig länkkorv-recepttävlingen 2013 och gjordes av bloggen Soseessa.
Här hittar du en mer klassisk version av carbonaran.

2

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig länkkorv 500g
  • 1 tsk smör
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 dl ekologisk vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 nypa färsk basilika
  • 1 citronsaft
  • 1 msk senap
  • 100 g parmesanost
  • 2 ägg
  • 200 g spelt- eller fullkornspasta
Riktig länkkorv 2

Riktig carbonara — Gör så här

  1. Skala och stycka korven. Smält smöret på stekpanna, tillsätt korvstrimlorna och bruna
  2. Då korven fått en gyllenbrun färg tillsätt hackad lök, hackad vitlök och kryddor. Då löken fått en fin färg, tillsätt grädde och vatten
  3. Tillsätt citron, senap och hackad färsk basilika. Låt sjuda ännu en stund
  4. Skär eller riv parmesanost och tillsätt en tillräcklig mängd pasta, som är kokat al dente. Tillsätt parmesanost och slutligen kläck äggen och blanda in dem i pastarätten. Servera med färsk basilika och parmesanost. För de som gillar starkare rätter rekommenderas det att lägga med färsk chili!
  5. Pasta: koka 200 gram spelt- eller fullkornspasta i saltvatten
Riktig lankkorv

”Vi tänkte att även en riktigt traditionell finländsk produkt som länkkorven kan bli ännu bättre. På så sätt uppstod idén om Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kunde konstatera att slutresultatet blev mycket bra!”

Robert, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept