Hoppa till innehållet
Riktig korvsallad

Riktig korvsallad

Riktig skinnfri länk 450 g

30min

4

Lätt

Det här receptet har förmågan att överraska. En tyskinspirerad korvsallad med enkla ingredienser där osten, rödlöken och saltgurkan fungerar tillsammans som en samspelt orkester. Receptet härstammar från Kunnon Lenkkimakkara-utmaningen år 2013 och är signerat Kaikki äitini reseptit-bloggen.

Ingredienser

Riktig korvsallad
Sås
  • 1 msk rypsolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 kruka persilja
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
Till servering
  • 200 g blandad småsallad, som t.ex. rucola och spenat

Instruktioner

Börja med såsen. Den skall ha en syrlig smak, så känn och smaka efter när du blandar vinäger och olja. Använd en liten burk för att blanda och skaka ihop oljan och vinägern med persiljan, sockret, saltet och svartpepparn.
Skala och halvera rödlöken och skär väldigt tunna ringar som du blandar i såsen.
Gör tunna strimlor av korven och ge osten samma behandling medan du gör små kuber av saltgurkan. Rör ihop samtliga ingredienser och toppa med sås. Det går bra att äta salladen omedelbart, men du kan också låta den stå i kylskåpet och ta smak.
Servera din korvsallad på en bädd av olika små salladsblad, såsen från din korvblandning kommer att ge en god smak åt helheten.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 190 g
Energi 831 kJ / 200 kcal 1579 kJ / 380 kcal
Fett 14.6 g 27.7 g
- varav mättat fett 6.3 g 12 g
Kolhydrat 5.8 g 11 g
- varav sockerarter 4 g 7.6 g
Protein 10 g 20 g
Fiber 0.9 g 1.7 g
Salt 1 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan