Siirry sisältöön
Kunnon makkarasalaatti

Kunnon makkarasalaatti

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

4

30min kokonaisaika

Helppo

Kunnon makkaran syvin olemus aukenee kylmänä. Saksalaistyyppinen makkarasalaatti sitoo yhteen yksinkertaiset raaka-aineet selkeästi tavalla, joka ei jätä maussa toivomisen varaa. Lihaisa, laadukas Kunnon lenkkimakkara tempaa mukaansa vahvan mustaleimaemmentalin, suolakurkku ja punasipuli täydentävät aromikkaalla salaattipedillä lepäävää yhdistelmää ja kaiken kruunaa vahvasti kirpeä, etikkainen kastike. Salaatti ei seuraa karsasta: Sen seuraan sopii yhtä mainiosti rapeakuorinen patonki kuin vahvan rukiinen limppu. Tarjoile lounassalaattina, salaattibuffetissa tai saunaoluen kaverina. Varoitus: Salaatin makumaailma saattaa aiheuttaa lievää riippuvaisuutta. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kaikki äitini reseptit -blogin tekemä.

Ainekset

Kunnon makkarasalaatti
Kastike
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 kpl ruukkua persiljaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
  • 200 g pikkulehtisiä salaatteja esim rucolaa ja pinaattia

Ohje

Aloita valmistamalla kastike. Sen kuuluu maistua kielellä kirpeän etikkaiselta, joten maistele öljyn ja etikan suhdetta sekoitusvaiheessa, suhde saattaa vaihdella käyttämäsi etikan mukaan. Sekoita kastike esim. pienessä kannellisessa purkissa ravistellen yhteen öljy, etikka, silputtu persilja, sokeri, suola ja mustapippuri

Kuori ja puolita punasipuli ja viipaloi puolikkaat mahdollisimman ohuiksi renkaan puolikkaiksi. Lisää sipulit marinoitumaan salaatinkastikkeen joukkoon

Leikkaa makkara pitkiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Paloittele juusto samaan tyyliin. Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada salaatinkastike päälle, sekoita. Salaatti saa mielellään marinoitua jääkaapissa, mutta sen voi syödä hetikin

Tarjolle tuodessasi kokoa salaatin alle iso keko erilaisia salaatinlehtiä ja nostele makkarasalaatti keon päälle. Salaatista valuva kastike maustaa myös salaatinlehdet.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 190 g
Energia 831 kJ / 200 kcal 1579 kJ / 380 kcal
Rasva 14.6 g 27.7 g
- josta tyydyttynyttä 6.3 g 12 g
Hiilihydraatit 5.8 g 11 g
- josta sokereita 4 g 7.6 g
Proteiini 10 g 20 g
Ravintokuitu 0.9 g 1.7 g
Suola 1 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle