Kunnon makkarasalaatti

Kunnon makkarasalaatti

Kunnon makkaran syvin olemus aukenee kylmänä. Saksalaistyyppinen makkarasalaatti sitoo yhteen yksinkertaiset raaka-aineet selkeästi tavalla, joka ei jätä maussa toivomisen varaa. Lihaisa, laadukas Kunnon lenkkimakkara tempaa mukaansa vahvan mustaleimaemmentalin, suolakurkku ja punasipuli täydentävät aromikkaalla salaattipedillä lepäävää yhdistelmää ja kaiken kruunaa vahvasti kirpeä, etikkainen kastike. Salaatti ei seuraa karsasta: Sen seuraan sopii yhtä mainiosti rapeakuorinen patonki kuin vahvan rukiinen limppu. Tarjoile lounassalaattina, salaattibuffetissa tai saunaoluen kaverina. Varoitus: Salaatin makumaailma saattaa aiheuttaa lievää riippuvaisuutta. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kaikki äitini reseptit -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 0.5 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 175 g mustaleimaemmentalia
  • 1 punasipuli
  • 1 suolakurkku
Kastike
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
  • 0.5 punttia persiljaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
  • sekoitus aromaattisia pikkulehtisiä salaatteja esim. rucolaa, mitsunaa, pinaattia
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Aloita valmistamalla kastike. Sen kuuluu maistua kielellä kirpeän etikkaiselta, joten maistele öljyn ja etikan suhdetta sekoitusvaiheessa, suhde saattaa vaihdella käyttämäsi etikan mukaan. Sekoita kastike esim. pienessä kannellisessa purkissa ravistellen yhteen öljy, etikka, silputtu persilja, sokeri, suola ja mustapippuri
  2. Kuori ja puolita punasipuli ja viipaloi puolikkaat mahdollisimman ohuiksi renkaan puolikkaiksi. Lisää sipulit marinoitumaan salaatinkastikkeen joukkoon
  3. Kuori makkara ja leikkaa se pitkiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Paloittele juusto samaan tyyliin. Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada salaatinkastike päälle, sekoita. Salaatti saa mielellään marinoitua jääkaapissa, mutta sen voi syödä hetikin
  4. Tarjolle tuodessasi kokoa salaatin alle iso keko erilaisia salaatinlehtiä ja nostele makkarasalaatti keon päälle. Salaatista valuva kastike maustaa myös salaatinlehdet.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä