Riktig korvsallad

Kunnon makkarasalaatti

Det här receptet har förmågan att överraska. En tyskinspirerad korvsallad med enkla ingredienser där osten, rödlöken och saltgurkan fungerar tillsammans som en samspelt orkester. Receptet härstammar från Kunnon Lenkkimakkara-utmaningen år 2013 och är signerat Kaikki äitini reseptit-bloggen.

4

Ingredienser

  • 0.5 pkt Riktig skinnfri länk (450 g)
  • 175 g svartstämplad emmentalost
  • 1 st rödlök
  • 1 st saltgurka
Sås
  • 1 msk rybsolja
  • 3 msk vit balsamvinäger eller vit balsamico
  • 0.5 bunt persilja
  • 1 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar ur kvarn
För servering
  • Blandad småsallad, som t.ex. rucola och spenat

Riktig korvsallad — Gör så här

  1. Börja med såsen. Den skall ha en syrlig smak, så känn och smaka efter när du blandar vinäger och olja. Använd en liten burk för att blanda och skaka ihop oljan och vinägern med persiljan, sockret, saltet och svartpepparn.
  2. Skala och halvera rödlöken och skär väldigt tunna ringar som du blandar i såsen.
  3. Gör tunna strimlor av korven och ge osten samma behandling medan du gör små kuber av saltgurkan. Rör ihop samtliga ingredienser och toppa med sås. Det går bra att äta salladen omedelbart, men du kan också låta den stå i kylskåpet och ta smak.
  4. Servera din korvsallad på en bädd av olika små salladsblad, såsen från din korvblandning kommer att ge en god smak åt helheten.

Rate

Dela

Kommentarer