Röd chorizopasta
45min
4
Lätt
Ingredienser
Sås
- 200 g spetsig paprikor
- 1 stor lök
- 1 vitlök hel
- 300 g tomat
- 1 röd chili
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 tsk salt
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
Dessutom
- 270 g fullkornspasta
- vatten
- 1 tsk salt
Instruktioner
Ställ in ugnen på 225 grader. Dela paprikorna, ta bort stjälken och fröna. Halvera tomaterna. Skala och skär sen löken i några delar. Lägg grönsakerna med den skurna sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Skär av toppen av vitlöken och lägg på plåten. Tillsätt chili, om du vill ha lite spark till såsen. Rosta grönsakerna i ugnen i ca 20–30 min eller tills grönsakerna har mjuknat och fått lite färg.
Tillsätt de mjuknade grönsakerna i en mixer. Pressa också i de mogna vitlöksklyftorna. Kör tills du har en slät sås. Häll såsen i stekpanna med höga kanter och tillsätt rödvinsvinäger och salt. Låt det koka upp.
Skär chorizokorvarna i skivor. Stek i stekpanna tills de är gyllenbruna och lägg sedan i såsen. Servera med fullkornspasta och, om så önskas, färsk persilja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 375 g | |
---|---|---|
Energi | 474 kJ / 113 kcal | 1778 kJ / 425 kcal |
Fett | 4.6 g | 17.4 g |
- varav mättat fett | 1.6 g | 6 g |
Kolhydrat | 11.6 g | 43.4 g |
- varav sockerarter | 2 g | 7.5 g |
Protein | 5 g | 18 g |
Fiber | 2.3 g | 8.6 g |
Salt | 0.7 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.