Rödkålpasta med bacon
20min
3
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 rödlök
- 200 g en bit rödkål (200 g)
- 200 g fullkornspasta
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl riven ost
- 0.5 kruka basilika
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Instruktioner
Skär bacon i tärningar, skala och strimla löken. Strimla även rödkålen. Stek bacon krispigt i panna och plocka till sidan. Stek löken i fettet från baconstekningen, tills de mjuknat. Lägg rödkålen i pannan och veva runt i några minuter.
Tillred pastan enligt förpackningens instruktioner. Slå av vattnet, när pastan är klar.
Spara en liten mängd bacon, rödkål och lök för dekorering. Rör ihop bacon, pasta och grönsaker med matgrädden. Krydda med salt och peppar. Rör 2/3 av osten i pastan och låt smälta. Toppa portionen med basilika strax innan servering. Strö slutligen den återstående rivna osten över portionen tillsammans med den bacon, rödkål och lök du plockade till sidan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 599 kJ / 144 kcal | 2398 kJ / 574 kcal |
Fett | 7.5 g | 30 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 13.3 g |
Kolhydrat | 11.8 g | 47.3 g |
- varav sockerarter | 2 g | 8 g |
Protein | 6 g | 24 g |
Fiber | 2.2 g | 8.7 g |
Salt | 0.9 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.