Hoppa till innehållet
Rödkålpasta med bacon

Rödkålpasta med bacon

Riktig bacon 150 g

20min

3

Lätt

Knaprig kål i nyanser av rosa med krispig bacon i en läcker pasta. Skall vi kora årets "Vinterklassiker" redan nu? En pasta som är både snabb och enkel att tillreda blir en fröjd för alla sinnen.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 1 rödlök
  • 200 g en bit rödkål (200 g)
  • 200 g fullkornspasta
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Instruktioner

Skär bacon i tärningar, skala och strimla löken. Strimla även rödkålen. Stek bacon krispigt i panna och plocka till sidan. Stek löken i fettet från baconstekningen, tills de mjuknat. Lägg rödkålen i pannan och veva runt i några minuter.

Tillred pastan enligt förpackningens instruktioner. Slå av vattnet, när pastan är klar.

Spara en liten mängd bacon, rödkål och lök för dekorering. Rör ihop bacon, pasta och grönsaker med matgrädden. Krydda med salt och peppar. Rör 2/3 av osten i pastan och låt smälta. Toppa portionen med basilika strax innan servering. Strö slutligen den återstående rivna osten över portionen tillsammans med den bacon, rödkål och lök du plockade till sidan.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 599 kJ / 144 kcal 2398 kJ / 574 kcal
Fett 7.5 g 30 g
- varav mättat fett 3.3 g 13.3 g
Kolhydrat 11.8 g 47.3 g
- varav sockerarter 2 g 8 g
Protein 6 g 24 g
Fiber 2.2 g 8.7 g
Salt 0.9 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan