Siirry sisältöön
Punakaalipasta pekonilla

Punakaalipasta pekonilla

Kunnon pekoni 150 g

20min

3

Helppo

Rouskuvaa pinkkiä kaalia ja rapeaa pekonia täyteläisen pastan kera. Tämä talven herkkupasta on helppo ja nopea valmistaa, ja kaalin ja sipulin punainen väri piristää annosta.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl isoa punasipulia
  • 200 g pala punakaalia (n. 200 g)
  • 200 g täysjyväpastaa
  • 2.5 dl ruokakermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 0.5 kpl ruukkua basilikaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Ohje

Kuutioi pekoni, kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi myös punakaali. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja ota kypsä pekoni sivuun. Paista sipulisuikaleita pekonin rasvassa, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää punakaali pannulle ja kypsennä muutaman minuutin verran.

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Siivilöi kypsä pasta.

Säästä pieni määrä pekonia, punakaalia ja sipulia annoksen koristeluun. Sekoita kypsä pasta, pekoni ja ruokakerma pannulle kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita myös ⅔ juustoraasteesta pastan joukkoon ja anna sen sulaa. Lisää basilika pastaan juuri ennen tarjoilua. Ripottele loput juustoraasteesta annosten päälle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 599 kJ / 144 kcal 2398 kJ / 574 kcal
Rasva 7.5 g 30 g
- josta tyydyttynyttä 3.3 g 13.3 g
Hiilihydraatit 11.8 g 47.3 g
- josta sokereita 2 g 8 g
Proteiini 6 g 24 g
Ravintokuitu 2.2 g 8.7 g
Suola 0.9 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle