Rykande het korvgryta
3h
6
Lätt
Ingredienser
Rykande het korvgryta
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 3 morötter
- 3 rödbeta
- 0.5 kålrot
- 2 rödlök
- 2 ättikslag
- 400 g tomatkross
- 0.5 dl persilja
- 1 röd chili
- 1 dl rinnande honung
- 2 msk sojasås
- 2 msk sweet chili sås
- 3 vitlökslyftor
- 4 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Till servering
- 100 g smetana
- 4 semla
Instruktioner
Skär Snellmans länkkorv i bitar. Stek korvbitarna med smör i stekpanna tills de fått lite färg. Lägg dem åt sidan i en ugnsform av gjutjärn.
Tvätta, skala och hacka morötterna, rödbetorna, kålroten och rödlökarna. Tärna saltgurkorna smått. Sätt allt i gjutjärnsgrytan, häll över tomatkross och vatten.
Hacka en handfull persilja fint. Rensa bort fröna ur chilin och hacka den fint. Skala vitlöksklyftorna och tryck sönder dem lite, till exempel med bredsidan av en kniv. Tillsätt ingredienserna i grytan.
Blanda sojasås, sweet chili-sås och honung. Rör ner blandningen med resten av ingredienserna i grytan. Krydda om det behövs med salt och svartpeppar.
Stek i ugn på 200 grader, först en halvtimme utan lock, därefter sänker du ugnstemperaturen till 175 grader och sätter lock på grytan.
Låt sjuda långsamt i ugnen ett par timmar eller tills att grönsakerna är mjuka. Servera med en klick smetana och färskt bröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 360 g | |
---|---|---|
Energi | 547 kJ / 131 kcal | 1970 kJ / 471 kcal |
Fett | 6.5 g | 23.4 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 10.4 g |
Kolhydrat | 13.1 g | 47.1 g |
- varav sockerarter | 7.2 g | 25.8 g |
Protein | 4 g | 15 g |
Fiber | 1.8 g | 6.3 g |
Salt | 1 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.