Rykande het korvgryta

Hehkuva makkarapata

En saltsöt, rykande het korvgryta med härligt eldig eftersmak. Det här receptet var med i receptutmaningen vi hade med Riktig länkkorv år 2013 och kommer från bloggen At Maria’s.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig länkkorv 500 g
  • 3 morötter
  • 3 rödbetor
  • 1 bit kålrot
  • 2 rödlök
  • 2 saltgurkor
  • 400 g tomatkross av bra kvalitet
  • 1 näve persilja
  • 1 mild röd chili
  • 1 dl rinnande honung
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
till servering:
  • smetana
  • färska semlor eller lantbröd
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk sweet chili sås
Riktig länkkorv 2

Rykande het korvgryta — Gör så här

  1. Skala och skär Snellmans Riktig länkkorv i bitar. Stek korvbitarna med smör i stekpanna tills de fått lite färg. Lägg dem åt sidan i en ugnsform av gjutjärn.
  2. Tvätta, skala och hacka morötterna, rödbetorna, kålroten och rödlökarna. Tärna saltgurkorna smått. Sätt allt i gjutjärnsgrytan, häll över tomatkross och vatten.
  3. Hacka en handfull persilja fint. Rensa bort fröna ur chilin och hacka den fint. Skala vitlöksklyftorna och tryck sönder dem lite, till exempel med bredsidan av en kniv. Tillsätt ingredienserna i grytan.
  4. Blanda sojasås, sweet chili-sås och honung. Rör ner blandningen med resten av ingredienserna i grytan. Krydda om det behövs med salt och svartpeppar.
  5. Stek i ugn på 200 grader, först en halvtimme utan lock, därefter sänker du ugnstemperaturen till 175 grader och sätter lock på grytan.
  6. Låt sjuda långsamt i ugnen ett par timmar eller tills att grönsakerna är mjuka. Servera med en klick smetana och färskt bröd.
Riktig lankkorv

”Vi tänkte att även en riktigt traditionell finländsk produkt som länkkorven kan bli ännu bättre. På så sätt uppstod idén om Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kunde konstatera att slutresultatet blev mycket bra!”

Robert, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept