Hehkuva makkarapata

Hehkuva makkarapata

Suolaisen makea hehkuva makkarapata vienosti tulisella jälkimaulla hehkuu punaisena kilpaa pakkasilman rusottamien poskien kanssa. Tämä makkarapata-resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on At Maria’s -blogin tekemä. Makkarapata kannattaa nauttia tuoreen leivän ja smetanan kanssa.

4

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
  • 3 porkkanaa
  • 3 punajuurta
  • pala lanttua
  • 2 punasipulia
  • 2 suolakurkkua
  • 400 g hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • kourallinen persiljaa
  • 1 mieto punainen chili
  • ds juoksevaa hunajaa
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
Tarjoiluun:
  • smetanaa
  • tuoreita sämpylöitä tai maalaisleipää
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sweet chili-kastiketta

Hehkuva makkarapata — Ohje

  1. Paloittele Snellman Kunnon lenkkimakkarat.
  2. Paista niitä hieman paistinpannulla voissa. Siirrä makkarat odottamaan valurautaiseen uunipataan.
  3. Pese, kuori ja pilko porkkanat, punajuuret, lantut ja punasipulit.
  4. Kuutioi suolakurkut pieniksi. Lisää näiden jälkeen pataan hyvälaatuinen tomaattimurska sekä vettä yhden tomaattimurskapurkillisen verran.
  5. Hienonna persiljaa noin kourallisen verran, poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
  6. Kuori valkosipulin kynnet ja painele niitä niitä hieman rikki esimerkiksi leveällä veitsellä. Lisää em. aineet pataan.
  7. Sekoita keskenään soijakastike, sweet chili kastike ja hunaja. Sekoita seos padassa olevien aineiden kanssa sekaisin. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia ilman kantta, minkä jälkeen laske asteet 175:een ja lisää padan päälle kansi.
  9. Anna muhia uunissa pari tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
  10. Nauti smetanan ja tuoreen sämpylän kera.

Vinkki!

Kokkaatko erityisen tärkeälle ihmiselle? Kokeile tätä herkullista pataruokaa, joka koristellaan sydämenmuotoisilla makkarapaloilla.

Arvioi

Jaa

Kommentit