Hehkuva makkarapata

Hehkuva makkarapata

Suolaisen makea hehkuva makkarapata vienosti tulisella jälkimaulla hehkuu punaisena kilpaa pakkasilman rusottamien poskien kanssa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on At Maria´s -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 3 porkkanaa
  • 3 punajuurta
  • pala lanttua
  • 2 punasipulia
  • 2 suolakurkkua
  • 400 g hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • kourallinen persiljaa
  • 1 mieto punainen chili
  • ds juoksevaa hunajaa
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
tarjoiluun:
  • smetanaa
  • tuoreita sämpylöitä tai maalaisleipää
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sweet chili-kastiketta
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Kuori ja paloittele Snellman Kunnon lenkkimakkarat. Paista niitä hieman paistinpannulla voissa. Siirrä makkarat odottamaan valurautaiseen uunipataan
  2. Pese, kuori ja pilko porkkanat, punajuuret, lantut ja punasipulit. Kuutioi suolakurkut pieniksi. Lisää näiden jälkeen pataan hyvälaatuinen tomaattimurska sekä vettä yhden tomaattimurskapurkillisen verran
  3. Hienonna persiljaa noin kourallisen verran, poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Kuori valkosipulin kynnet ja painele niitä niitä hieman rikki esimerkiksi leveällä veitsellä. Lisää em. aineet pataan
  4. Sekoita keskenään soijakastike, sweet chili kastike ja hunaja. Sekoita seos padassa olevien aineiden kanssa sekaisin. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla
  5. Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia ilman kantta, minkä jälkeen laske asteet 175:een ja lisää padan päälle kansi
  6. Annan muhia uunissa pari tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Nauti smetanan ja tuoreen sämpylän kera.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä