Hehkuva makkarapata
Suolaisen makea hehkuva makkarapata vienosti tulisella jälkimaulla hehkuu punaisena kilpaa pakkasilman rusottamien poskien kanssa. Tämä makkarapata-resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on At Maria’s -blogin tekemä. Makkarapata kannattaa nauttia tuoreen leivän ja smetanan kanssa.
4
Ainekset
-
- 1 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
- 3 porkkanaa
- 3 punajuurta
- pala lanttua
- 2 punasipulia
- 2 suolakurkkua
- 400 g hyvälaatuista tomaattimurskaa
- kourallinen persiljaa
- 1 mieto punainen chili
- 1 dl juoksevaa hunajaa
- vettä
- suolaa
- mustapippuria
- Tarjoiluun:
-
- smetanaa
- tuoreita sämpylöitä tai maalaisleipää
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sweet chili-kastiketta
Hehkuva makkarapata — Ohje
-
- Paloittele Snellman Kunnon lenkkimakkarat.
- Paista niitä hieman paistinpannulla voissa. Siirrä makkarat odottamaan valurautaiseen uunipataan.
- Pese, kuori ja pilko porkkanat, punajuuret, lantut ja punasipulit.
- Kuutioi suolakurkut pieniksi. Lisää näiden jälkeen pataan hyvälaatuinen tomaattimurska sekä vettä yhden tomaattimurskapurkillisen verran.
- Hienonna persiljaa noin kourallisen verran, poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
- Kuori valkosipulin kynnet ja painele niitä niitä hieman rikki esimerkiksi leveällä veitsellä. Lisää em. aineet pataan.
- Sekoita keskenään soijakastike, sweet chili kastike ja hunaja. Sekoita seos padassa olevien aineiden kanssa sekaisin. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.
- Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia ilman kantta, minkä jälkeen laske asteet 175:een ja lisää padan päälle kansi.
- Anna muhia uunissa pari tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Nauti smetanan ja tuoreen sämpylän kera.
Vinkki!
Kokkaatko erityisen tärkeälle ihmiselle? Kokeile tätä herkullista pataruokaa, joka koristellaan sydämenmuotoisilla makkarapaloilla.