Saag med grönkål och lantgris
30min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Skinkstrimlor av lantgris 300 g
- 200 g bladkål
- 2 paket babyspenat (á 65 g)
- 1 gullök
- 2 vitlökslyftor
- 5 msk grön currypasta
- 1 små grön chili
- 1 saft och skal av en lime
- 1 tsk salt
- 1 kokosmjölk
Dessutom
- 4 dl basmatiris
- 8 dl vatten
- 2 msk olja för stekning
- 1 tsk salt
- färsk oregano
Instruktioner
Skala och hacka den gula löken samt vitlöksklyftorna. Riv grönkålsbladen från stjälkarna.
Hetta upp lite olivolja i en stor panna och fräs löken tills den mjuknar och får lite färg. Tillsätt grönkålen, spenaten och 3 msk currypasta. Koka tills grönkålen och spenaten är mjuka, torde gå på cirka 3–5 min.
Häll nu blandningen i en mixer. Tillsätt limejuice och rivet skal, chili skuren i några bitar och 1 tsk salt. Kör till en slät puré. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten i mixern om grönkålsspenatblandningen känns för tjock till konsistensen.
Häll tillbaka purén i grytan och tillsätt kokosmjölk. Sjud ytterligare fem minuter. Kontrollera smaken och tillsätt salt vid behov.
Koka riset. Skölj först riset under rinnande vatten, använd en sil som hjälp. När vattnet som passerar riset är klart häller du riset i grytan. Tillsätt vatten och salta. Koka riset klart enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek köttet en god stund. Blanda ännu 2 msk färdig currypasta med skinkstrimlorna och stek ytterligare några minuter så att currypastan rostas lätt och köttet blir genomstekt. Rör ner strimlorna i såsen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 574 kJ / 137 kcal | 2871 kJ / 686 kcal |
Fett | 6.3 g | 31.7 g |
- varav mättat fett | 3.8 g | 19 g |
Kolhydrat | 14.2 g | 71 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 6 g |
Protein | 5 g | 27 g |
Fiber | 1.4 g | 6.9 g |
Salt | 1 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.