Sjömansbiffar i gryta
5
30min tillagningstid + 2h total tid
Lätt
Ingredienser
Sjömansbiffar i gryta
- 1 pkt Snellman Tunna skivor av nöt innerstek 300 g
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 0.75 tsk grovmald svartpeppar
- 1 kg potatis
- 2 lök
- 200 g kålrot
- 150 g morötter
- 5 dl svagdricka
- 2 buljongtärning
- 2 msk sirap
- 0.5 kruka timjam
- 20 g smör
Instruktioner
Ta fram innersteksskivorna i rumstemperatur och låt stå i en halv timme innan stekning. Skär skivorna i tre delar, separera bitarna ifrån varandra och bruna dem i smör eller olja på en stekpanna i ett par omgångar. Smaka av med salt och peppar.
Skala och stycka potatis, lök och rotfrukter.
Rada grönsaksbitarna och köttbitarna i en ugnsform eller gryta och lägg ovanpå ett lager med potatis. Koka upp svagdricka med smulad buljongtärning och sirap. Häll buljongen i grytan. Täck grytan med timjankvistar, några klickar smör och ringla över sirap. Stek i ugnen på 170 grader i ca 90 minuter. Blanda några gånger så att alla ingredienser blandas med buljongen.
Ta grytan ut ur ugnen, lägg på ett lock och låt stå i 15-20 minuter. Servera sedan tillsammans med smetana, kryddrödbeta och kryddgurka.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 396 kJ / 94 kcal | 1583 kJ / 376 kcal |
Fett | 2.9 g | 11.6 g |
- varav mättat fett | 0.9 g | 3.5 g |
Kolhydrat | 11.5 g | 46.1 g |
- varav sockerarter | 5 g | 20.1 g |
Protein | 5 g | 18 g |
Fiber | 1 g | 4.1 g |
Salt | 0.8 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.