
Spanska ägg
Chorizo salami 100 g20min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 lök
- 1 vitlökslyftor
- 2 röd paprika
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk röd chilipulver
- 0.5 tsk salt
- 1 burk av tomatkross (á 500 g)
- 4 ägg
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
- 1 pkt Snellman Chorizo salami 100 g
- 0.5 koriander
Till servering
- 4 rostat bröd
Instruktioner
-
Skala och finhacka löken.
-
Halvera paprikorna (2 st) och avlägsna stjälkar och frön. Skär paprikorna i bitar. Hacka hälften av chorizon i små bitar
-
Hetta upp smör och olja i en stekpanna med lock. Tillsätt löken och paprikan. Krydda med paprikapulver, oregano, krossad chili och salt. Stek i 5 minuter.
-
Lägg i chorizobitarna och krossade tomater, och låt sjuda ytterligare några minuter.
-
Gör små gropar i såsen med sked och knäck äggen i dem. Täck med lock och låt sjuda i 5–7 minuter, tills äggvitan har fast form.
-
Toppa med resten av chorizon, hackade örter och svartpeppar. Servera tillsammans med skivat bröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 546 kJ / 131 kcal | 1366 kJ / 328 kcal |
Fett | 7.9 g | 19.7 g |
- varav mättat fett | 2.7 g | 6.8 g |
Kolhydrat | 7.4 g | 18.5 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 8.5 g |
Protein | 7 g | 16 g |
Fiber | 2 g | 5.1 g |
Salt | 0.9 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.