Spett med mini-hasselbackpotatis och tre sorters korv
30min
4
Lätt
Ingredienser
Hasselbackan perunat ja kolmen makkaran vartaat
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 pkt Snellman All Natural Roasted garlic grillkorv 230 g
- 1 pkt Snellman Feta-paprika grillkorv 230 g
- 1 ct körsbärstomat
- 4 nypotatis
- 0.5 dl smält smör
- 0.5 dl torkade örter
- 1 tsk några nypor salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 grillspett
Instruktioner
Trä korvar, tomater och tvättade nypotatisar på spetten. Tips! De hårda potatisarna går lättare att föra fram spetten om du först snurrar potatisen några varv på pinnen och sen puffar fram dem
Skär fina skåror på ovansidan av potatisarna, så djupt att kniven tar i pinnen. Pensla med smält smör och strö över torkade örter, salt och peppar
Stek spetten i ugnen på 200 C i ca 15 minuter. Efter halva tiden kan du byta plats på dem i formen så att de tar upp stekspadet från korvarna bättre
Servera som de är med lite goda tillbehör och dippar! Kan rekommendera paprikasylt!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 897 kJ / 216 kcal | 3138 kJ / 755 kcal |
Fett | 16.5 g | 57.7 g |
- varav mättat fett | 7 g | 24.4 g |
Kolhydrat | 9.1 g | 32 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 4.4 g |
Protein | 8 g | 29 g |
Fiber | 0.9 g | 3.2 g |
Salt | 1.6 g | 5.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.