Hoppa till innehållet
Spett med mini-hasselbackpotatis och tre sorters korv

Spett med mini-hasselbackpotatis och tre sorters korv

Feta-paprika grillkorv 230 g

4

30min total tid

Lätt

Detta recept från Malins blogg var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar. ps. Vi har ändrat receptet i takt med att vissa produkter försvunnit ur utbudet.

Ingredienser

Hasselbackan perunat ja kolmen makkaran vartaat

Instruktioner

Trä korvar, tomater och tvättade nypotatisar på spetten. Tips! De hårda potatisarna går lättare att föra fram spetten om du först snurrar potatisen några varv på pinnen och sen puffar fram dem

Skär fina skåror på ovansidan av potatisarna, så djupt att kniven tar i pinnen. Pensla med smält smör och strö över torkade örter, salt och peppar

Stek spetten i ugnen på 200 C i ca 15 minuter. Efter halva tiden kan du byta plats på dem i formen så att de tar upp stekspadet från korvarna bättre

Servera som de är med lite goda tillbehör och dippar! Kan rekommendera paprikasylt!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 897 kJ / 216 kcal 3138 kJ / 755 kcal
Fett 16.5 g 57.7 g
- varav mättat fett 7 g 24.4 g
Kolhydrat 9.1 g 32 g
- varav sockerarter 1.3 g 4.4 g
Protein 8 g 29 g
Fiber 0.9 g 3.2 g
Salt 1.6 g 5.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Chorizo recept Sommar

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan