Sticky pork med ris och gochujangsås
6
45min tillagningstid + 45min total tid
Lätt
Ingredienser
karamelliserad gris
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 1 msk majsstärkelse
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 dl farinsocker
- 4 dl vatten
- 2 msk riven färsk ingefära
- 2 msk fisksås
- 1 msk olja för stekning
- 1 tsk salt
- 1 msk sojasås
Gochujang-sås
- 2 dl majonnäs
- 1 msk GoChuJang-chilipasta
- 0.5 tsk salt
- 1 msk lime saft
Dessutom
- 4 dl ris
- 2 broccoli
- 1 lime
- 1 kruka koriander
- 2 msk rostad lök
Instruktioner
Skär köttet i cirka 3 x 3cm stora kuber och vänd upp bitarna med majsstärkelsen.
Stek köttet i en vid stekpanna i matolja tills köttet fått rejält med färg.
Hacka löken och vitlöken och tillsätt det med köttet och stek i ytterligare nån minut.
Häll på vatten, ingefära, fisksås, soja och socker och låt puttra på låg värme tills vattnet nästan kokat bort och såsen blivit klibbig.
Smaka av med salt.
Blanda majonnäs med gochujang och smaka av med salt och limejuice.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Skär broccolin i grova bitar och stek dem i lite matolja på medelvärme.
Kläm över juicen från limen när broccolin fått fin färg.
Lägg ris i en skål, lägg på broccolin, fördela ut köttet och strö till sist över rostad lök och grovt skuren koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 532 kJ / 126 kcal | 2659 kJ / 632 kcal |
Fett | 3.5 g | 17.5 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 3.1 g |
Kolhydrat | 15.9 g | 79.7 g |
- varav sockerarter | 4.4 g | 22 g |
Protein | 7 g | 35 g |
Fiber | 1.4 g | 7 g |
Salt | 0.9 g | 4.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.