
Sticky pork med ris och gochujangsås
Innerfilé av lantgris ca 690 g45min
6
Lätt
Ingredienser
karamelliserad gris
- 1 pkt Snellman Innerfilé av lantgris ca 690 g
- 1 msk majsstärkelse
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 dl farinsocker
- 4 dl vatten
- 2 msk riven färsk ingefära
- 2 msk fisksås
- 1 msk olja för stekning
- 1 tsk salt
- 1 msk sojasås
Gochujang-sås
- 2 dl majonnäs
- 1 msk GoChuJang-chilipasta
- 0.5 tsk salt
- 1 msk lime saft
Dessutom
- 4 dl ris
- 2 broccoli
- 1 lime
- 1 kruka koriander
- 2 msk rostad lök
Instruktioner
-
Skär köttet i cirka 3 x 3cm stora kuber och vänd upp bitarna med majsstärkelsen.
-
Stek köttet i en vid stekpanna i matolja tills köttet fått rejält med färg.
-
Hacka löken och vitlöken och tillsätt det med köttet och stek i ytterligare nån minut.
-
Häll på vatten, ingefära, fisksås, soja och socker och låt puttra på låg värme tills vattnet nästan kokat bort och såsen blivit klibbig.
-
Smaka av med salt.
-
Blanda majonnäs med gochujang och smaka av med salt och limejuice.
-
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
-
Skär broccolin i grova bitar och stek dem i lite matolja på medelvärme.
-
Kläm över juicen från limen när broccolin fått fin färg.
-
Lägg ris i en skål, lägg på broccolin, fördela ut köttet och strö till sist över rostad lök och grovt skuren koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 532 kJ / 126 kcal | 2659 kJ / 632 kcal |
Fett | 3.5 g | 17.5 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 3.1 g |
Kolhydrat | 15.9 g | 79.7 g |
- varav sockerarter | 4.4 g | 22 g |
Protein | 7 g | 35 g |
Fiber | 1.4 g | 7 g |
Salt | 0.9 g | 4.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.