Talvikkis gryta
4
2h total tid
Lätt
Ingredienser
Talvikkis gryta
Marinaden
- 0.75 dl rödvinsvinäger
- 0.75 dl olja
- 2 lök
- 4 morötter
- 1 tsk svartpeppar
- 1 rosmarinkvistar
- 1 tsk timjan
- 1 lagerblad
Dessutom
- 1 msk smör
- 200 g skogssvamp eller champinjoner
- 0.5 kålrot
- 0.5 rotselleri
- 1.5 tsk salt
- 3 msk svartvinbärsgelé
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
Instruktioner
Tillred marinaden, hacka löken, skiva morötterna. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i det tärnade köttet. Marinera köttet i minst 12 timmar
Ta köttbitarna ur marinaden och torka av dem
Hetta upp fettet i en stekpanna och bryn köttet. Tillsätt den silade marinaden, den hackade löken och de tärnade grönsakerna
Låt grytan småkoka på svag värme i 1–2 timmar. Krydda slutligen med svartvinbärsgelé och tillsätt rikligt med hackad persilja
Servera grytan med kokt potatis och inlagda grönsaker.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 528 kJ / 127 kcal | 1689 kJ / 405 kcal |
Fett | 7.7 g | 24.7 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 4.5 g |
Kolhydrat | 5.3 g | 17 g |
- varav sockerarter | 4.9 g | 15.7 g |
Protein | 8 g | 25 g |
Fiber | 2.3 g | 7.5 g |
Salt | 0.8 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.