Hoppa till innehållet
Talvikkis gryta

Talvikkis gryta

Nötstek tärnad 400 g

4

2h total tid

Lätt

En gryta är ett skönt alternativ om du vill syssla med annat medan maten blir klar. Kasta bara ingredienserna i grytan och ägna dig åt annat medan maten myser sig klar. En gryta är också ett smidigt sätt att mätta flera munnar och smaken förstärks ofta vid en andra servering dagen efter.

Ingredienser

Talvikkis gryta
Marinaden
  • 0.75 dl rödvinsvinäger
  • 0.75 dl olja
  • 2 lök
  • 4 morötter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 rosmarinkvistar
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
Dessutom
  • 1 msk smör
  • 200 g skogssvamp eller champinjoner
  • 0.5 kålrot
  • 0.5 rotselleri
  • 1.5 tsk salt
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja

Instruktioner

Tillred marinaden, hacka löken, skiva morötterna. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i det tärnade köttet. Marinera köttet i minst 12 timmar
Ta köttbitarna ur marinaden och torka av dem
Hetta upp fettet i en stekpanna och bryn köttet. Tillsätt den silade marinaden, den hackade löken och de tärnade grönsakerna
Låt grytan småkoka på svag värme i 1–2 timmar. Krydda slutligen med svartvinbärsgelé och tillsätt rikligt med hackad persilja
Servera grytan med kokt potatis och inlagda grönsaker.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 528 kJ / 127 kcal 1689 kJ / 405 kcal
Fett 7.7 g 24.7 g
- varav mättat fett 1.4 g 4.5 g
Kolhydrat 5.3 g 17 g
- varav sockerarter 4.9 g 15.7 g
Protein 8 g 25 g
Fiber 2.3 g 7.5 g
Salt 0.8 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan