Talvikin pata

Talvikin pata 1

Pataruoat ovat siitä loistavia vaihtoehtoja, koska ne ovat niin kätevä valmistaa: heität vain ainekset pataan, laitat annoksen uuniin ja keksit itsellesi jotain mukavaa tekemistä, sillä välin kun ruoka hautuu. Pataruoka on siitä helppo vaihtoehto, että alkuvalmistelujen jälkeen pataruoka valmistuu kuin itsestään. Pataruoka on hyvä vaihtoehto myös sen vuoksi, että ne ovat usein edullisia ja riitoisia koko perheen ruokia. Pataruoka myös yleensä paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä. Talvikin pata on herkullinen resepti, joka kannattaa ehdottomasti ottaa testiin!

4 120 min

Ainekset

  • 400 g naudan tai porsaan palapaistia
Marinadi
  • 0.75 dl punaviinietikkaa
  • 0.75 dl öljyä
  • 2 sipulia
  • 3-4 porkkanaa
  • 1 tl mustapippuri
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
Lisäksi:
  • voita tai öljyä
  • metsä tai herkkusieniä
  • pala lanttua
  • pala juuriselleriä
  • 1.5 tl suolaa
  • 2-3 rkl mustaherukkahyytelöä
  • silputtua persiljaa

Talvikin pata — Ohje

  1. Tee marinadi, silppua sipuli, viipaloi porkkana. Sekoita marinadin ainekset ja pane lihakuutiot maustumaan siihen vähintään 12 tunniksi
  2. Ota lihapalat marinadista ja kuivaa ne
  3. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihat. Lisää joukkoon siivilöity marinadi, silputut sipulit ja paloitellut kasvikset
  4. Hauduta pataa miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Mausta pata lopuksi mustaviinimarjahyytelöllä ja lisää padan pinnalle runsaasti silputtua persiljaa
  5. Tarjoa padan kanssa keitettyjä perunoita ja etikkasäilykkeitä.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit