Teriyaki-skinka
Festskinka av lantgris utan lägg färsk ca 1,5 kg23min (varav 20min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Kinkun kuorrutus
- 0.5 dl teriyakisås
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk chilikastiketta
- 2 tsk sesamfrön
- 1 msk gräslök
Instruktioner
-
Tag skinkan i rumstemperatur cirka 4 timmar innan tillagning. Innertemperaturen bör vara cirka +10 grader när du börjar tillaga den.
-
Ta skinkan ur förpackningen. Lägg i stekpåse och förslut påsen. Placera skinkan i en ugnsform men gör ett litet hål i stekpåsen. Stick en termometer i skinkans mitt.
-
Stek skinkan till 100 grader i 1,5–2 timmar per kilo tills innertemperaturen visar 74 grader. Låt skinkan vila i stekpåsen cirka en timme efter tillagning.
-
Avlägsna nätet, svålen och en del av ytfettet med en vass kniv. Placera skinkan i en ugnsform.
-
Rosta sesamfrön i torr stekpanna tills de får gyllene färg.
-
Blanda majonnäs med chilisås. Hacka gräslök fint.
-
Skär ett rutmönster i skinkans yta med en kniv. Pensla med teriyakisås och griljera skinkan i 250 grader i cirka 10 minuter. Pensla med mer teriyakiglasyr under griljeringen och håll koll så att ytan inte bränns.
-
Fyll en spritspåse med majonnäs och gör ränder på skinkans yta. Toppa med rostade sesamfrön och hackad gräslök.
Tips
Kokeile myös Maatiaispossun valmiiksi kypsää juhlakinkkua!
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 150 g | |
|---|---|---|
| Energi | 1265 kJ / 304 kcal | 1897 kJ / 456 kcal |
| Fett | 22.1 g | 33.2 g |
| - varav mättat fett | 7.5 g | 11.3 g |
| Kolhydrat | 2.5 g | 3.7 g |
| - varav sockerarter | 2.2 g | 3.4 g |
| Protein | 24 g | 36 g |
| Fiber | 0.1 g | 0.2 g |
| Salt | 2.2 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
