Tournedos Snellman
4
Det här läckra receptet gör vardagsmaten till en riktig festmåltid. Madeirasås och Riktig bacon ger rätten en djup och fyllig smakupplevelse. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
- 600 g nöt innerfilé mittendel
- 4 skivor Riktig bacon
- 4 skivor rostbröd
- msk smör och olja
- 100 g soltorkadtomat-leverpastej
- kapris, marinerade svampar
Madeirasås:
- 2 msk madeira
- 2 dl demi glace-såsgrund
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk tomatpuré
- 1 tsk hackad färsk rosmarin
- 1 msk maizena redning till den mörka såsen
Instruktioner
Putsa bort hinnorna från köttet. Skär 4-5 cm tjocka biffar av filén, de ska bli ca 150-200 g styck. Forma till höga biffar för hand. Vira en baconskiva runt biffarna och fäst den med en sticka.
Stek biffarna i en varm stekpanna eller på grillen i ca 3 minuter på var sida, vänd en gång. Smaksätt den gyllenbruna ytan med salt och nymalen vit- eller svartpeppar.
Skölj en panna i madeira och häll över demi glace-såsgrunden. Tillsätt såsredning och smaka av. Tillsätt vid behov ännu tomatpuré eller en skvätt sojasås.
Sätt in biffarna i ugnen på 175 grader i 2-3 minuter. På så sätt får biffarna mognadsgraden medium. Stek brödskivorna i en panna med smör och placera sedan biffarna på brödskivorna. Dekorera biffarna med leverpastejskivor, kapris och marinerade svampar.
Servera tillsammans med stekt pariserpotatis.