Ugnsbakad feta med pasta och chorizo
55min (varav 20min aktiv)
5
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 200 g fetaost
- 3 gullök
- 3 vitlökslyftor
- 0.5 zucchini
- 0.5 röd chili
- 2.5 msk rypsolja
- 350 g spaghetti
- 2 dl kokningsvatten av pasta
- 1 silverlök
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Skala samtliga lökar. Strimla gullöken och finhacka de övriga. Skala och skär tärningar av pumpan. Skär Chorizon i mindre bitar och finhacka chilin.
Lägg lök och vitlök i en stor ugnsform tillsammans med chili och pumpatärningar samt 2 msk olja, 0,5 tsk salt och peppar. Placera ostbiten i botten av ugnsformen, omgiven av grönsaker. Häll en halv matsked olja över ostbiten och strö ut Chorizo över formen. Stek i ca. 30 minuter tills grönsaker och korv är klara och osten mjuk.
Koka pasta enligt förpackningens föreskrifter. När pastan mjuknat tar du till vara 2 dl kokvatten och slår av resten.
Ta ugnsformen ur ugn och häll i 2 dl kokvatten i formen. Krossa en del av pumpakuberna och rör om ost och grönsaker. Låt såsen dra i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Rör kokt pasta ned i ugnsformen. Avrunda genom att strö silverlök och persilja över formen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 718 kJ / 172 kcal | 2514 kJ / 601 kcal |
Fett | 9 g | 31.4 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 11.6 g |
Kolhydrat | 15.1 g | 52.9 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 4.7 g |
Protein | 7 g | 24 g |
Fiber | 1.4 g | 4.8 g |
Salt | 1.1 g | 4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.