Siirry sisältöön
Lempeän tulinen chorizo-uunifetapasta

Lempeän tulinen chorizo-uunifetapasta

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

5

20min työaika | 55min kokonaisaika

Helppo

Tämä lempeän tulinen pasta on täynnä Välimeren ihania makuelämyksiä! Täyteläinen uunissa paahdettu fetajuusto ja mausteinen chorizo saavat makeutta ja mehevyyttä sipuleista ja myskikurpitsasta. Helppo ja vaivaton valmistaa – lempeän tulinen chorizo-uunifetapasta hurmaa takuulla jokaisen ruokailijan!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 kpl keltasipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl myskikurpitsaa
  • 0.5 kpl punaista chiliä
  • 2.5 rkl rypsiöljyä
  • 350 g spagettia
  • 2 dl pastan keitinvettä
  • 1 kpl hopeasipulia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Ohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuori kaikki sipulit. Suikaloi keltasipulit ja hienonna valko- sekä hopeasipulit. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Leikkaa Chorizot paloiksi ja hienonna chili.

Lisää keltasipuli, valkosipuli, chili, myskikurpitsa, 2 rkl öljyä, ½ tl suolaa ja pippuri isoon uunivuokaan. Sekoita. Lisää juustopala uunivuoan pohjalle, kasvisten keskelle. Lisää 0,5 rkl öljyä juuston päälle. Ripottele Chorizo-palat kasvisten päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset sekä makkarat ovat kypsiä ja juusto on pehmennyt.

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kun pasta on kypsää, ota 2 dl keitinvettä talteen ja siivilöi pasta.

Ota uunivuoka pois uunista ja kaada 2 dl pastan keitinvettä vuokaan. Murskaa osa kurpitsakuutioista ja sekoita juusto kasvisten joukkoon. Anna kastikkeen hautua uunissa vielä 5 minuuttia.

Sekoita kypsä pasta valmiin kastikkeen joukkoon. Viimeistele ripottelemalla hopeasipulia ja persiljaa pastan päälle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 718 kJ / 172 kcal 2514 kJ / 601 kcal
Rasva 9 g 31.4 g
- josta tyydyttynyttä 3.3 g 11.6 g
Hiilihydraatit 15.1 g 52.9 g
- josta sokereita 1.3 g 4.7 g
Proteiini 7 g 24 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.8 g
Suola 1.1 g 4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Pastaruoat Satokausiresepti Talvi

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle