Hoppa till innehållet
Ugnskorv med bacon

Ugnskorv med bacon

Riktig bacon 150 g

4

30min total tid

Lätt

Finländarnas favorit ugnskorven får en ny kick med Riktig bacon. Snellmans bacon tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på torrsaltad grissida av vår egen Lantgris. Avnjut ugnskorv med potatismos och stekt zucchini. Genom att pensla sidorna av korven med ketchup och senap får du mera smak på denna klassiker.

Ingredienser

Ungskorv med bacon
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
  • 2 msk senap
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 svartpeppar
  • 1 röd paprika

Instruktioner

Ugnskorv med bacon – gör så här

Värm ugnen till 200 grader.

Skär baconknippet på halva. Skär paprikan i bitar. Skala och skär länkkorven i åtta bitar. Pensla korvbitarna med senap och ketchup.

Flytta bitarna till en ugnspanna och plocka i resten av ingredienserna.

Stek i ugnen ca 20 minuter, tills maten fått en vacker färg och baconet blivit krispigt.

Avnjut ugnskorven med potatismos och stekt zucchini.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 938 kJ / 226 kcal 1688 kJ / 407 kcal
Fett 18 g 32.5 g
- varav mättat fett 6.4 g 11.6 g
Kolhydrat 4.7 g 8.4 g
- varav sockerarter 3.2 g 5.7 g
Protein 11 g 19 g
Fiber 0.6 g 1.1 g
Salt 1.8 g 3.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan