Ugnskorv med bacon
4
30min total tid
Lätt
Finländarnas favorit ugnskorven får en ny kick med Riktig bacon. Snellmans bacon tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på torrsaltad grissida av vår egen Lantgris. Avnjut ugnskorv med potatismos och stekt zucchini. Genom att pensla sidorna av korven med ketchup och senap får du mera smak på denna klassiker.
Ingredienser
Ungskorv med bacon
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
- 2 msk senap
- 2 msk tomatketchup
- 2 kvistar färsk timjan
- 1 svartpeppar
- 1 röd paprika
Instruktioner
Ugnskorv med bacon – gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Skär baconknippet på halva. Skär paprikan i bitar. Skala och skär länkkorven i åtta bitar. Pensla korvbitarna med senap och ketchup.
Flytta bitarna till en ugnspanna och plocka i resten av ingredienserna.
Stek i ugnen ca 20 minuter, tills maten fått en vacker färg och baconet blivit krispigt.
Avnjut ugnskorven med potatismos och stekt zucchini.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 938 kJ / 226 kcal | 1688 kJ / 407 kcal |
Fett | 18 g | 32.5 g |
- varav mättat fett | 6.4 g | 11.6 g |
Kolhydrat | 4.7 g | 8.4 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 5.7 g |
Protein | 11 g | 19 g |
Fiber | 0.6 g | 1.1 g |
Salt | 1.8 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.