Ugnskorv med bacon

Uunimakkara

Finländarnas favorit ugnskorven får en ny kick med Riktig bacon. Snellmans bacon tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på torrsaltad grissida av vår egen Lantgris. Avnjut ugnskorv med potatismos och stekt zucchini. Genom att pensla sidorna av korven med ketchup och senap får du mera smak på denna klassiker.

4 30 min

Ingredienser

  • ½ –1 pkt Riktig bacon
  • 1 Snellman länkkorv
  • 2 msk senap
  • 2 msk ketchup
  • 1 kvist timjan
  • svartpeppar
  • 1 paprika

Ugnskorv med bacon — Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär baconknippet på halva. Skär paprikan i bitar. Skala och bita länkkorven i åtta bitar. Smörj korvbitarna med sena och ketchup.
  3. Flytta bitarna till en ugnspanna och plocka i resten av ingredienserna.
  4. Stek i ugnen ca 20 minuter, tills maten fått en vacker färg och baconet blivit krispigt.
  5. Avnjut ugnskorv med potatismos och stekt zucchini.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer