Ugnskorv med bacon

Uunimakkara

Finländarnas favorit ugnskorven får en ny kick med Riktig bacon. Snellmans bacon tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på torrsaltad grissida av vår egen Lantgris. Avnjut ugnskorv med potatismos och stekt zucchini. Genom att pensla sidorna av korven med ketchup och senap får du mera smak på denna klassiker.

4 30 min

Ingredienser

  • ½ –1 pkt Riktig bacon
  • 1 Snellman länkkorv
  • 2 msk senap
  • 2 msk ketchup
  • 1 kvist timjan
  • svartpeppar
  • 1 paprika

Ugnskorv med bacon — Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär baconknippet på halva. Skär paprikan i bitar. Skala och bita länkkorven i åtta bitar. Smörj korvbitarna med sena och ketchup.
  3. Flytta bitarna till en ugnspanna och plocka i resten av ingredienserna.
  4. Stek i ugnen ca 20 minuter, tills maten fått en vacker färg och baconet blivit krispigt.
  5. Avnjut ugnskorv med potatismos och stekt zucchini.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept