Uunimakkara pekonilla

Uunimakkara pekonilla

Suomalaisten kestosuosikki uunimakkara saa uutta pontta Snellmanin Kunnon pekonista, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa.
Nauti uunimakkara pannussa paahdetun kesäkurpitsan ja perunamuusin kanssa.
Sivuun voi hieman sipaista sinappia ja ketsuppia antamaan lisämakua.

4 30 min

Ainekset

  • ½ –1 pkt Kunnon pekonia
  • 1 Snellman lenkki
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl ketsuppia
  • timjamin varsia
  • mustapippuria
  • 1 paprika pilkottuna

Uunimakkara pekonilla — Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa pekoninippu poikki keskeltä. Kuori ja paloittele lenkki kahdeksaan osaan ja voitele palat sinapilla ja ketsupilla.
  3. Siirrä palat uunipannuun ja asettele loput aineet huolettomasti makkarapalojen joukkoon.
  4. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruoka on saanut kauniin värin ja pekoni on paistunut rapeaksi.
  5. Nauti uunimakkara pannussa paahdetun kesäkurpitsan ja perunamuusin kanssa.

Vinkki!

Katso myös Herra Snellmanin sipulilla, tomaatilla ja vuohenjuustolla terästetyn uunilenkin ohje.

Arvioi

Jaa

Kommentit