Hoppa till innehållet
Ytterfilè av gris på grillen

Ytterfilè av gris på grillen

Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg

8

Lätt

Lantgrisens ytterfilé blir hur gott som helst på grillen. I vårt recept får ytan en RUB-kryddning, se till att hålla ögat på stekmätaren så att köttet inte blir för torrt. Servera den färdiga filén med grönsaker och nypotatis.

Ingredienser

Ytterfilè av gris på grillen

Instruktioner

Ta köttet i rumstemperatur minst en halvtimme före grillningen, avlägsna eventuella hinnor. Masera in kryddor, t.ex. någon RUB-blandning, och låt stå och ta smak.
Sätt stekmätaren i köttet, ge det först en vacker yta på grillen för att sen sänka temperaturen och grilla. Vänd med jämna mellanrum tills köttet når 70 grader.
Du kan smörja in ytan i grillsås. Lyft av grillen, sätt i folie och låt stå en stund innan du avnjuter köttet.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 926 kJ / 222 kcal 1204 kJ / 289 kcal
Fett 14.2 g 18.4 g
- varav mättat fett 5.2 g 6.8 g
Kolhydrat 0.1 g 0.1 g
- varav sockerarter 0 g 0 g
Protein 24 g 31 g
Fiber 0 g 0.1 g
Salt 0.7 g 0.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan