Hoppa till innehållet
Ytterfilè av gris på grillen

Ytterfilè av gris på grillen

Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg

8

Lätt

Lantgrisens ytterfilé blir hur gott som helst på grillen. I vårt recept får ytan en RUB-kryddning, se till att hålla ögat på stekmätaren så att köttet inte blir för torrt. Servera den färdiga filén med grönsaker och nypotatis.

Ingredienser

Ytterfilè av gris på grillen

Instruktioner

  1. Ta köttet i rumstemperatur minst en halvtimme före grillningen, avlägsna eventuella hinnor. Masera in kryddor, t.ex. någon RUB-blandning, och låt stå och ta smak.
  2. Sätt stekmätaren i köttet, ge det först en vacker yta på grillen för att sen sänka temperaturen och grilla. Vänd med jämna mellanrum tills köttet når 70 grader.
  3. Du kan smörja in ytan i grillsås. Lyft av grillen, sätt i folie och låt stå en stund innan du avnjuter köttet.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 926 kJ / 222 kcal 1204 kJ / 289 kcal
Fett 14.2 g 18.4 g
- varav mättat fett 5.2 g 6.8 g
Kolhydrat 0.1 g 0.1 g
- varav sockerarter 0 g 0 g
Protein 24 g 31 g
Fiber 0 g 0.1 g
Salt 0.7 g 0.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Lantgrisens ytterfilé blir hur gott som helst på grillen. I vårt recept får ytan en RUB-kryddning, se till att hålla ögat på stekmätaren så att köttet inte blir för torrt. Servera den färdiga filén med grönsaker och nypotatis.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan