
Ytterfilè av gris på grillen
8
Lätt
Lantgrisens ytterfilé blir hur gott som helst på grillen. I vårt recept får ytan en RUB-kryddning, se till att hålla ögat på stekmätaren så att köttet inte blir för torrt. Servera den färdiga filén med grönsaker och nypotatis.
Ingredienser
Ytterfilè av gris på grillen
- 1 pkt Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Ta köttet i rumstemperatur minst en halvtimme före grillningen, avlägsna eventuella hinnor. Masera in kryddor, t.ex. någon RUB-blandning, och låt stå och ta smak.
- Sätt stekmätaren i köttet, ge det först en vacker yta på grillen för att sen sänka temperaturen och grilla. Vänd med jämna mellanrum tills köttet når 70 grader.
- Du kan smörja in ytan i grillsås. Lyft av grillen, sätt i folie och låt stå en stund innan du avnjuter köttet.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 926 kJ / 222 kcal | 1204 kJ / 289 kcal |
Fett | 14.2 g | 18.4 g |
- varav mättat fett | 5.2 g | 6.8 g |
Kolhydrat | 0.1 g | 0.1 g |
- varav sockerarter | 0 g | 0 g |
Protein | 24 g | 31 g |
Fiber | 0 g | 0.1 g |
Salt | 0.7 g | 0.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Lantgrisens ytterfilé blir hur gott som helst på grillen. I vårt recept får ytan en RUB-kryddning, se till att hålla ögat på stekmätaren så att köttet inte blir för torrt. Servera den färdiga filén med grönsaker och nypotatis.