Ytterfilé av gris på grillen

Porsaan ulkofilee grillissä

Lantgrisens ytterfilé blir hur gott som helst på grillen. I vårt recept får ytan en RUB-kryddning, se till att hålla ögat på stekmätaren så att köttet inte blir för torrt. Servera den färdiga filén med grönsaker och nypotatis.

6

Ingredienser

  • 1 paket Snellmans ytterfilé av gris
  • salt och peppar

Ytterfilé av gris på grillen — Gör så här

  1. Ta köttet i rumstemperatur minst en halvtimme före grillningen, avlägsna eventuella hinnor. Masera in kryddor, t.ex. någon RUB-blandning, och låt stå och ta smak.
  2. Sätt stekmätaren i köttet, ge det först en vacker yta på grillen för att sen sänka temperaturen och grilla. Vänd med jämna mellanrum tills köttet når 70 grader.
  3. Du kan smörja in ytan i grillsås. Lyft av grillen, sätt i folie och låt stå en stund innan du avnjuter köttet.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer