Gräslöks-yoghurtsås åt kött och sallad
5min
1
Lätt
En fräsch sallad åt kött och sallad.
Ingredienser
Gräslöks-yoghurtsås åt kött och sallad
- 2 dl naturell jugurt
- 1 vitlökslyftor, krossade
- 1 svartpeppar
- 1 tsk timjam
- 1 dl gräslök
- 4 msk citron saft
- 1 msk honung
Instruktioner
Blanda ingredienserna. Färdig att serveras genast men smaken blir bättre om den får stå i kylen några timmar.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 228 kJ / 54 kcal | 866 kJ / 206 kcal |
Fett | 1.3 g | 5 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 3.2 g |
Kolhydrat | 7.3 g | 27.9 g |
- varav sockerarter | 7.1 g | 26.8 g |
Protein | 3 g | 11 g |
Fiber | 0.8 g | 3 g |
Salt | 0.1 g | 0.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.