Hoppa till innehållet
Gräslöks-yoghurtsås åt kött och sallad

Gräslöks-yoghurtsås åt kött och sallad

5min

1

Lätt

En fräsch sallad åt kött och sallad.

Ingredienser

Gräslöks-yoghurtsås åt kött och sallad
  • 2 dl naturell jugurt
  • 1 vitlökslyftor, krossade
  • 1 svartpeppar
  • 1 tsk timjam
  • 1 dl gräslök
  • 4 msk citron saft
  • 1 msk honung

Instruktioner

Blanda ingredienserna. Färdig att serveras genast men smaken blir bättre om den får stå i kylen några timmar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 380 g
Energi 228 kJ / 54 kcal 866 kJ / 206 kcal
Fett 1.3 g 5 g
- varav mättat fett 0.8 g 3.2 g
Kolhydrat 7.3 g 27.9 g
- varav sockerarter 7.1 g 26.8 g
Protein 3 g 11 g
Fiber 0.8 g 3 g
Salt 0.1 g 0.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan