En hög kötthalt som princip

13.02.2013

 

På Snellman har vi principer som vi följer i tillverkningen av våra produkter. En av dem är hög kötthalt.

Våra produkter bör innehålla mycket kött, det är ju ändå köttprodukter som vi tillverkar. En hög kötthalt har ett egenvärde i sig, men vi har också märkt att produkterna smakar bättre och är renare när de innehåller mycket kött. På detta sätt behöver man inte heller förstärka smaken artificiellt med tillsatsämnen. När man tillsätter mera kött, kan man minska på tillsatsämnena. Egentligen en rätt enkel ekvation när man tänker efter.

I våra helköttsprodukter finns det åtminstone 80 % kött, och matkorvarna innehåller åtminstone 70 % kött, i de flesta fall även mera. Vi sparar inte på råvarorna, utan utgångspunkten är alltid produktens optimala smak och struktur. Tillsatt vatten används bara i den mån det är nödvändigt, så att produkten hålls mör och saftig också efter tillredningen.

Produkternas kötthalt har väckt mycket diskussion på den senaste tiden. Våra konsumenters krav ökar hela tiden och vi antar gärna den utmaningen. Läs mera om våra principer här.