Hoppa till innehållet
Luonnollisuus on meille luonnollinen valinta

Naturlighet är ett naturligt val för oss

Ordet naturlighet kan ha många betydelser beroende på vem och var man använder ordet. Synonymer till ordet finns det många av så som t.ex. äkta och ren. Ofta associeras naturlighet även till miljö och hälsa. Naturlighet är åtminstone ett fint ord och ett stort löfte men vad betyder det egentligen helt konkret? Vad har man gjort för att uppnå en allt naturligare verksamhet på Snellman? Nu låter vi handlingarna tala för sig.

Naturlighet är ett bärande grundelement i Snellmans verksamhet som syns i hela produktionskedjan. Det målmedvetna arbetet mot allt naturligare produkter med bättre smak startade vid Snellman redan för över fem år sedan.
– Då beslöt vi att satsa mer på vidareutvecklandet av volymprodukter, säger Henrik Snellman, verkställande direktör för Snellmans Köttförädling.

Så började arbetet mot allt naturligare produkter och år 2009 lanserades det färska ofrysta maletköttet. Följande år kom de nya charkprodukterna med högre kötthalt och utan natriumglutamat. Därtill hann man under samma år lansera även de nya grillkorvarna utan svål. Man tyckte dock att finländarnas nationaldelikatess, grillkorven, kunde ännu ytterligare förbättras, så år 2012 ökade man kötthalten och tog bort det tillsatta fosfatet i grillkorvarna. De här är konkreta exempel på vad arbetet mot allt naturligare produkter hos oss innebär.

Naturligheten är bra att ta i beaktan redan då man funderar på råvaror. Hos Snellman syns detta val i att all köttråvara är till 100 % finländskt. Därtill utfodras Snellmans alla grisar och nötdjur med gm-fri foder. Märket ”gm-fri” som berättar om detta val kommer att synas på våra produkter från och med februari.

Detta målmedvetna arbete mot allt naturligare produkter tar inte slut här, för vi har ännu många ideér kvar att förverkliga. Det nya året 2014 för med sig många nya produkter och produktförbättringar. Det är frågan om val och vi har valt som vår målsättning att ge människor möjlighet till det bättre.