Siirry sisältöön
Luonnollisuus on meille luonnollinen valinta

Luonnollisuus on meille luonnollinen valinta

Sanan luonnollisuus pitää sisällään eri merkityksiä ihmisestä riippuen. Synonyymejä luonnollisuudelle löytyy monia kuten aitous ja puhtaus. Usein luonnollisuus yhdistetään myös mielikuviin ympäristöstä ja terveellisyydestä. Luonnollisuus on siis ainakin sanana hieno ja lupauksena suuri mutta mitä se käytännössä oikein tarkoittaa? Mitä luonnollisuuden eteen Snellmanilla ollaan tehty? Annetaan nyt tekojen puhua puolestaan.

Luonnollisuus on Snellmanin toiminnassa kantava peruselementti, mikä näkyy läpi koko tuotantoketjun. Määrätietoinen työ kohti yhä luonnollisempia ja paremman makuisia tuotteita alkoi Snellmanilla jo yli viisi vuotta sitten.

– Silloin päätimme panostaa volyymituotteiden jatkokehitykseen muistelee Snellmanin Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Henrik Snellman.

Näin alkoi työ kohti luonnollisempia tuotteita ja vuonna 2009 lanseerattiin tuore eli pakastamaton kunnon jauheliha. Sitä seurasi seuraavana vuonna uudet korkeammalla lihapitoisuudella valmistetut leikkeleet, ilman natriumglutamaattia. Lisäksi samana vuonna ehdittiin lanseerata myös uudet kamarattomat grillimakkarat. Koettiin, että suomalaisten kansallisherkussa eli grillimakkaroissa oli kuitenkin edelleen kehittämisen varaa, joten vuonna 2012 niiden lihapitoisuutta nostettiin ja lisätty fosfaatti poistettiin. Nämä ovat konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä työ kohti yhä luonnollisempia tuotteita meillä pitää sisällään.

Luonnollisuus on tärkeätä huomioida jo tuotteiden raaka-aineita ajatellen. Snellmanilla se näkyy 100 % suomalaisessa lihassa. Lisäksi Snellmanin kaikki siat ja naudat ruokitaan ainoastaan gm-vapaalla rehulla. Tästä kertova ”gm-vapaa” -merkintä tulee tuotteisiimme helmikuun aikana.

Tämä määrätietoinen työ kohti yhä luonnollisempia tuotteita ei lopu tähän, sillä meillä on vielä paljon ideoita toteuttamatta. Uusi vuosi 2014 tuokin jälleen tullessaan paljon uusia tuotteita ja tuoteuudistuksia. Kyse on valinnoista ja me olemme valinneet tavoitteeksemme antaa ihmisille mahdollisuuden parempaan.