Hoppa till innehållet
Matkalla kohti luonnollisempia tuotteita

På väg mot naturligare produkter

Vi är på väg mot allt naturligare och bättre produkter. Resan har bara börjat, även om vi redan hunnit komma en god bit på vägen. Hos oss här på Snellman kan man i det dagliga arbetet känna av ivern för hur produkter och saker överlag skulle kunna förbättras. Ivern syns och hörs i allt från korridorsdiskussioner till själva produktionen. Arbetsglädjen är påtaglig. Vi använder själva våra produkter och är deras största kritiker. Det är lätt att förstå att när man också gör till sig själv, så vill man göra det så bra man bara kan.

De senaste åren har vi på Snellman vidtagit ett stort antal åtgärder för att förbättra produkterna. Vi lanserar inte produkter på marknaden för att sen lämna dem vind för våg. Utan i stället drar vi varje dag på oss arbetskläderna och funderar, hur kan vi göra denna pålägg, korv eller köttprodukt ännu bättre?

Bättre smak är alltid huvudsaken

Man har lärt sig att förvänta produkter av Snellman som uppfyller stränga krav, bland annat då det gäller användningen av tillsatsämnen. Det här är förstås en utmaning som vi gärna antar.

Vi avlägsnar inte tillsatsämnen bara för att kunna säga att vi har gjort det, även om det också är viktigt. Utgångspunkten för produktutvecklingen är alltid smaken. Vi ställer oss frågan om vi med dessa åtgärder får till stånd en produkt som smakar bättre, är naturligare eller på något annat sätt är bättre?

Vår resa på väg mot ännu naturligare produkter tar tid, men vi upplever att vi är på god väg. Och det finns ännu mycket kvar att göra.

Vi tar ständigt emot feedback av de som använder våra produkter, och söker efter lösningar på hur vi ännu kunde förbättra dem. Det är trevligt att märka, att vi också blir hörda när vi har något att säga. Som ett resultat av den ständiga utvecklingen äter vi med stor sannolikhet en mycket annorlunda korv om fem år, och så långt det är upp till oss så är den ännu bättre.

När vi ökar på kötthalten, kan vi minska på tillsatsämnena

Vi satsar allra mest på de vanligaste produkterna, de som vi använder varje dag och som därför är så viktiga för oss. Om vi tar det senaste exemplet Riktig länk, så märkte vi att det fanns en tydlig efterfrågan på en länkkorv med mera kött och mindre tillsatsämnen. Vi på Snellman ville också som konsumenter själva ha en sådan korv. Så vi tog alltså tag i saken och utvecklade Riktig länk. I slutändan kommer den bästa smaken och strukturen just från den höga kötthalten på 77 %.

Samtidigt som vi lade mera kött i produkten, kunde vi ta bort tillsatt fosfat (E450, E451). Problemet med tillsatt fosfat hade vi redan tidigare lyckats lösa med Riktig knackkorv och med grillkorvarna Eetvartti och Iivari, som också är väldigt köttiga korvar. Naturligtvis gjorde vi Riktig länk enligt samma principer.

Kunnon lenkkimakkara

Under åren har många principer fötts, som styr vår produktutveckling och tillverkning. Vi kallar dem ändå inte principer, förrän de berör alla våra produkter eller åtminstone de stora produktkategorierna.

Snellmans principer

1. Hög kötthalt
2. Ingen svål
3. Ingen natriumglutamat
4. Inget mekaniskt urbenat kött
5. Ingen tillsatt fosfat (matkorvar)

Här kan du läsa mera om våra principer.

Som alla resor, är också denna resa mera givande, ifall den görs i gott sällskap. Vi hoppas att du fortsätter att njuta av våra produkter och ger förbättringsförslag och ett tack när det passar – tack vare dem vet vi att vi är på rätt väg.