Siirry sisältöön
Matkalla kohti luonnollisempia tuotteita

Matkalla kohti luonnollisempia tuotteita

Olemme matkalla kohti yhä luonnollisempia ja parempia tuotteita. Matka on kuitenkin vasta alussa, vaikka olemme päässeet jo hyvään vauhtiin. Meillä Snellmanilla on jokapäiväisessä työssä aistittavissa palo siihen, miten tuotteet ja asiat ylipäänsä voitaisiin tehdä vielä paremmin. Sen näkee ja kuulee aina käytäväkeskusteluista tuotantoon saakka. Vallalla on oikea tekemisen meininki. Olemme itse omien tuotteidemme suurimpia kriitikkoja ja käyttäjiä, joten on helppo ymmärtää, että kun tehdään myös itselle, halutaan tehdä niin hyvin kuin osataan.

Viime vuosina Snellmanilla on tehty valtava määrä toimenpiteitä tuotteiden parantamiseksi. Emme tuo tuotetta markkinoille ja sen jälkeen unohda sitä. Vaan työmyssy laitetaan joka aamu päähän ja mietitään, onko vielä jotakin millä tästä leikkeleestä, makkarasta tai lihatuotteesta saisi vieläkin parempaa.

Snellmanin periaatteet

Parempi maku on aina pääasia

Snellmanilta on opittu odottamaan tuotteita, jotka täyttävät tiukat vaatimukset muun muassa vähäisten lisäaineiden käytön suhteen. Tämä on tietysti haaste johon me vastaamme mielellämme.

Emme kuitenkaan tee lisäaineiden poistoja siksi, että voisimme sanoa poistaneemme jotakin, vaikka sekin on tärkeää. Lähtökohtana kehitykselle on aina tuotteen maku. Eli saadaanko näillä toimenpiteillä aikaiseksi tuote, joka maistuu paremmalta, on luonnollisempi tai muuten ominaisuuksiltaan parempi.

Valitsemamme tie pyrkien kohti yhä luonnollisempia tuotteita ottaa aikansa, mutta olemme mielestämme hyvässä vauhdissa. Ja paljon on vielä tehtävää.

Kuuntelemme koko ajan palautetta tuotteidemme käyttäjiltä ja haemme ratkaisuja miten voisimme vielä parantaa. On mukava huomata, että meitäkin kuunnellaan silloin kun meillä on kerrottavaa. Jatkuvan kehittämisen myötä viiden vuoden kuluttua syödään todennäköisesti hyvin erilaista makkaraa kuin tänä päivänä – mutta mikäli se on meistä kiinni, vieläkin parempaa.

Kun lihaa on enemmän, voi lisäaineita olla vähemmän.

Panostamme kaikkein eniten niihin tavallisiin tuotteisiin, joita käytetään joka päivä ja jotka siksi ovat meille niitä kaikkein rakkaimpia. Jos ajatellaan uusimpana esimerkiksi Kunnon lenkkimakkaraa, niin näimme että oli selvä tilaus lenkille, jossa on paljon lihaa ja vähän lisäaineita. Me Snellmanillakin halusimme itse kuluttajina sellaisen valikoimiimme. Niinpä tartuimme toimeen ja kehitimme Kunnon lenkkimakkaran. Loppujen lopuksi paras maku ja rakenne muodostui siitä, että lihaa laitettiin 77 %.

Samalla kun laitoimme tuotteeseen runsaasti lihaa, pystyimme jättämään pois lisätyn fosfaatin (E450, E451). Tämän fosfaatin poistoon liittyvän ongelman olimme ratkaisseet jo aiemmin Kunnon nakkimakaroiden sekä Eetvartti ja Iivari -grillimakkaroiden kohdalla, jotka ovat myös erittäin lihaisia makkaroita. Luonnollisesti teimme Kunnon lenkkimakkaran samoja oppeja käyttäen.

Kunnon lenkkimakkara

Vuosien mittaan on syntynyt monia periaatteita, jotka ohjaavat tuotteidemme kehittämistä ja valmistamista. Emme nimeä näitä  kuitenkaan periaatteiksi, ennen kuin ne koskettavat kaikkia tuotteitamme tai vähintäänkin isoja tuoteryhmiä

Snellmanin periaatteita

1.     Korkea lihapitoisuus
2.     Ei kamaraa
3.     Ei natriumglutamaattia
4.     Ei koneellisesti eroteltua lihaa
5.     Ei lisättyä fosfaattia (ruokamakkarat)

Kuten kaikki matkat, tämäkin on antoisampaa tehdä hyvässä seurassa. Toivomme, että nautit tuotteistamme jatkossakin ja annat kehitysehdotuksia tai kiitosta silloin kun paikka on – niistä tiedämme olevamme oikealla tiellä.