Hoppa till innehållet
Kunnon kuoreton nakkimakkara maistuu luonnollisesti lihaisalta

Riktig skinnfri knackkorv med hög kötthalt, naturligtvis!

Snellmans produktutvecklingsteam har märkt att de bästa idéerna oftast är enkla. Så var det också med Riktig skinnfri knackkorv. Resan från en idé till en färdig produkt är full av intressanta utmaningar, men  det mest belönande i själva produktutvecklingsprocessen är ändå att få en ny utmärkt produkt lanserad till hela folket. Den nya produkten – Riktig skinnfri knackkorv – smakar lika bra som den gamla godingen Riktig knackkorv. Den tillverkas av samma högklassiga råvaror, men utan skinn. Snellmans principer är också starkt närvarande från primärproduktionen ända till tillverkningsprocessen av den nya produkten. Härmed ska vi bekanta oss lite noggrannare med de faktorer som garanterar den Riktiga skinnfria knackkorvens köttiga och naturliga smak via en intervju med Snellmans produktgruppschef Johanna Salo.

100-procentigt finländskt kött

Riktig skinnfri knackkorv innehåller 100-procentigt finländskt nöt- och griskött. Det är väsentligt att veta varifrån köttet i produkterna kommer och därför följer Snellman Lantgårdens Bästa-kvalitetsprogrammet. Snellamans samarbete med de finländska familjegårdarna gagnar båda partnerna och baserar sig på öppenhet och ständig utveckling. Spårbarheten är av hög klass, eftersom de viktigaste produktionsskedena granskas och dokumenteras noggrant. Man understöder den finländska landsbygden genom att behandla gårdarna jämnlikt och säkra familjegårdarnas kontinuitet genom ett nära och ömsesidigt samarbete. I Snellmans kvalitetsprogram bevaras den finska lantgrisens genetiska arv och djursjukdomar hålls i styr. Djurens välmående och de nöjda producenternas anknytning är väldigt viktigt.

Mera kött, färre tillsatsämnen

“En hög kötthalt garanterar att produkten smakar bra och att den till sin struktur är av hög kvalité. Dessutom behåller den sina egenskaper även när man värmer upp den.”

Hög kötthalt är en av faktorerna bakom den superiora smaken. Därför innehåller Riktig skinnfri knackorv den otroliga kötthalten på 89 %. Med den höga kötthalten garanteras en produkt som både till smak och struktur är av hög kvalité, och vars egenskaper också bevaras väl som uppvärmd. Genom att använda kött i tillverkningen kan man använda mindre tillsatsämnen. Utöver kryddor och salt behövs lite vatten för att bevara knackkorvens saftighet.

Bara de bästa handskurna  köttbitarna

“Vi använder helt bokstavligen kött som är skuret för hand. Våra köttstyckare går en gedigen skolning och finslipar sina färdigheter genom att träna tusentals timmar.”

Produktens jämna kvalité försäkras genom att man bara använder de bästa köttbitarna, skurna för hand. I praktiken innebär det helt bokstavligen handskuret kött. I enlighet med Snellmans principer används inget maskinurbenat kött i tillverkningen av Riktig skinnfri knackkorv. Detta s.k. presskött är köttingredienser som mekaniskt urbenas ur benet, och som lämnat kvar när allt det kött som skärs bort för hand är bortskuret. Maskinurbenat kött är på grund av benvätskan vattnigt till sin struktur och det kan också hända att benmjölet innehåller små bitar eftersom benen splittras sönder i processen. Snellman är av den åsikten att handskuret kött helt enkelt smakar bättre.

Ingen svål ger bättre smak

Man ville göra Riktig skinnfri knackkorv så bra som möjligt både till smak och struktur och därför används inte heller svål i tillverkningen. Det är inget fel på svål som sådant, men när produkter som innehåller svål värms upp blir de vattnigare än produkter utan svål. Produkten smakar också bättre när man bara använder kött.

skinnfri knackkorv

En köttigare och naturligare smakupplevelse

“I vår produktutveckling innebär naturlig det att vi strävar till att tillverka våra produkter av rena råvaror med så få tillsatsämnen som möjligt.”

En av utgångspunkterna för utvecklingen av Snellmans produkter är en vilja att tillverka produkterna så naturligt som möjligt.  Äkta smak och rena råvaror är en viktig del av en naturlig produkt. Produkten måste alltid smaka bättre efter att man minskat på tillsatsämnena. Således innehåller Riktig skinnfri knackorv inte något tillsatt fosfat över huvudtaget. Fosfat används i allmänhet i köttprodukter för att förbättra strukturen. På Snellman lämnade man ändå bort tillsatt fosfat helt och skapade en bra struktur genom att tillsätta kött. Utöver den naturligare strukturen fick vi också en ännu bättre smak än tidigare.

Snellmans nya Riktig skinnfri knackorv passar i matlagning från soppa till såser eller varför inte avnjuta den som sådan? Smaka och låt den naturliga smaken förtjusa dig!

Kampanjen hittar du här: https://snellman.fi/sv/ny-skinnfri-knackkorv