Siirry sisältöön
Kunnon kuoreton nakkimakkara maistuu luonnollisesti lihaisalta

Kunnon kuoreton nakkimakkara maistuu luonnollisesti lihaisalta

Snellmanin tuotekehitystiimissä on huomattu, että parhaat ideat ovat yleensä yksinkertaisia. Näin oli myös Kunnon kuorettoman nakkimakkaran kohdalla. Matka ideasta valmiiksi tuotteeksi on täynnä mielenkiintoisia haasteita, mutta palkitsevinta on saada uusi erinomainen tuote koko kansan saataville. Uusi Kunnon kuoreton nakkimakkara maistuu yhtä hyvältä kuin vanha tuttu Kunnon nakkimakkara. Se valmistetaan samoista parhaista raaka-aineista, mutta ilman kuorta. Snellmanin periaatteet ovat vahvasti läsnä aina alkutuotannosta uuden tuotteen valmistusprosessiin. Seuraavassa tutustutaan hieman tarkemmin Snellmanin tuoteryhmäpäällikkö Johanna Salon haastattelun pohjalta tekijöihin, jotka takaavat Kunnon kuorettoman nakkimakkaran luonnollisen lihaisan maun.

100 % suomalaista lihaa

Kunnon kuorettoman nakkimakkaran sisältämä naudan- ja porsaanliha on 100 % suomalaista. On erittäin tärkeää tietää mistä tuotteissa käytetty liha tulee ja siksi Snellmanilla on käytössään Maatilan Parhaat -laatuohjelma. Avoimuuteen ja jatkuvaan kehitykseen perustuva yhteistyö kotimaisten perhetilojen kanssa hyödyntää molempia osapuolia. Jäljitettävyys on huippuluokkaa, sillä tärkeimpiä tuotantovaiheita seurataan ja dokumentoidaan tarkasti. Suomalaista maataloutta tuetaan kohtelemalla tiloja tasa-arvoisesti ja turvaamalla perhetilojen jatkuvuus tiiviin molemminpuolisen yhteistyön kautta. Snellmanin laatuohjelmassa säilytetään suomalaisen maatiaispossun geeniperimä ja pidetään eläintaudit kurissa. Eläinten hyvinvointi ja tyytyväisten tuottajien sitoutuneisuus on erittäin tärkeää.

Enemmän lihaa, vähemmän lisäaineita

”Korkealla lihapitoisuudella varmistamme sekä maultaan että rakenteeltaan laadukkaan tuotteen, joka säilyttää ominaisuutensa hyvin myös lämmitettynä.”

Yksi erinomaisen  maun takeista on korkea lihapitoisuus. Siksi Kunnon kuoreton nakkimakkara sisältääkin huikeat 89 % lihaa. Korkealla lihapitoisuudella varmistetaan sekä maultaan että rakenteeltaan laadukas tuote, joka säilyttää ominaisuutensa hyvin myös lämmitettynä. Käyttämällä nakin valmistuksessa enemmän lihaa voidaan vastaavasti käyttää vähemmän lisäaineita. Mausteiden ja suolan lisäksi valmistukseen tarvitaan mehevyyden säilyttämiseksi hieman vettä.

Vain käsityönä leikatut parhaat lihapalat

”Käytämme ihan kirjaimellisesti käsityönä leikattua lihaa. Lihanleikkaajamme käyvät läpi tarkan koulutuksen ja hiovat taitojaan harjoittelemalla tuhansia tunteja.”

Tuotteen tasalaatuisuus varmistetaan käyttämällä siihen vain parhaimmat käsinleikatut lihapalat. Käytännössä tämä tarkoittaa aivan kirjaimellisesti käsityönä leikattua lihaa. Snellmanin periaatteiden mukaisesti Kunnon kuorettoman nakin valmistuksessa ei käytetä koneellisesti eroteltua lihaa. Tämä ns. prässiliha on luusta mekaanisesti puristamalla erotettu liha-aines, joka jää jäljelle kun kaikki veitsellä käsinleikattu liha on otettu talteen. Koneellisesti eroteltu liha on luunesteen vuoksi rakenteeltaan vetistä ja se saattaa sisältää myös rakeista luujauhoa, sillä luut rikkoutuvat prosessissa. Snellmanilla mielipide on, että käsinleikattu liha yksinkertaisesti maistuu paremmalta.

Parempi maku syntyy ilman kamaraa

Kunnon kuorettomasta nakkimakkarasta haluttiin tehdä mahdollisimman hyvä sekä maun että rakenteen osalta, siksi sen valmistuksessa ei käytetä myöskään kamaraa eli siannahkaa. Kamarassa ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta lämmitettäessä kamaraa sisältävät tuotteet ovat vetisempiä. Lisäksi tuotteen maku on parempi  käytettäessä vain lihaa.

kuoreton nakki

Luonnollisesti lihaisampi makunautinto

”Tuotteiden kehityksessä luonnollisuus tarkoittaa meille sitä, että pyrimme valmistamaan tuotteemme puhtaista raaka-aineista mahdollisimman vähillä lisäaineilla.”

Snellmanilla tuotteiden kehityksen yhtenä lähtökohtana on halu valmistaa tuotteet mahdollisimman luonnollisesti. Aito maku ja puhtaat raaka-aineet ovat tärkeä osa luonnollista tuotetta. Lisäaineiden vähentämisen jälkeen tuotteen pitää aina maistua paremmalta. Näin ollen Kunnon kuoreton nakkimakkara ei sisällä lainkaan lisättyä fosfaattia. Fosfaattia on yleisesti käytetty lihatuotteissa rakennetta parantavana ainesosana. Snellmanilla kuitenkin jätettiin lisätty fosfaatti kokonaan pois ja hyvä rakenne luotiin lisäämällä lihaa. Luonnollisemman rakenteen lisäksi saavutettiin entistä parempi maku.

Snellmanin uusi Kunnon kuoreton nakkimakkara sopii ruoanlaittoon keitoista kastikkeisiin tai nauttivaksi sellaisenaan. Kokeile ja anna luonnollisen maun hurmata!