Hoppa till innehållet
Kunnon kuoreton lenkki 5

Riktig skinnfri länk

För 6 år sedan lanserade vi Riktig länkkorv. Vi tänkte att även en riktigt traditionell finländsk produkt som länkkorven kan bli ännu bättre. På så sätt uppstod idén om Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Förnamnet ”Riktig” står för att produkten är tillverkad enligt följande principer:

  • Inget maskinurbenat kött
  • Inget tillsatt fosfat (E450/E451)
  • Ingen svål
  • Inget natriumglutamat (E621)
  • Rökt med äkta alspånsrök

Efter lanseringen av Riktig länkkorv har några förbättringar gjorts under årens lopp. Vanligt salt har ersatts med havssalt och i och med Snellmans övergång till en gmo-fri produktionskedja fick länkkorven förpackningspåskriften ”gmo-fri”. Av Riktig länk lanserades efter ett tag också en version i ätbar naturtarm, Riktig länkkorv i naturtarm.

Nu har Riktig länkkorv förbättrats ytterligare genom att vi bytt ut den oätbara kollagentarmen till en plasttarm som skalas bort innan förpackningen. Snellman kan nu istället erbjuda Riktig skinnfri länk –en färdigskalad länkkorv som är lättare att använda och har ännu bättre smak.

Kunnon kuoreton lenkki 3

Produktutvecklingar uppstår genom att vi arbetar tillsammans med produkternas smak och kvalitet i fokus. Denna gång har vi har förutom vårt proffsiga team på produktutvecklingen också Anders Storsved från anskaffningen att tacka för denna produkt. Anders var nämligen den som först rekommenderade det nya tillverkningssättet.

Varför valde ni att ta fram en uppdaterad version av Riktig länk?

– Vi ville helt enkelt erbjuda konsumenterna en ännu godare produkt. Dessutom var den konstgjorda tarmen bara onödig, nu slipper man skala korven, förklarar produktutvecklare Kim Finne.

-Smaken var huvudorsaken, poängterar kollegan Tore Snellman. Den var viktigast.

– Precis, instämmer Kim. Kollagentarmen som länkkorven tillverkades i förut gav en tråkig bismak. Med den nya rökbara tarmen får vi bort den bismaken. Den nya plasttarmen släpper dessutom igenom rök, vilket gör att korven smakar och doftar ännu bättre.

Kunnon kuoreton lenkki 4Tore och Kim i produktutvecklingsköket. 

Riktig länk röks nu i en rökbar plasttarm som tas bort innan korven förpackas. Tarmen i sig ger inte ifrån sig någon smak utan fungerar endast som skydd under tillverkningen. Den nya tarmens funktion att släppa igenom rök vid rökningen ger länkkorven det lilla extra!

Riktig skinnfri länk röks som dess föregångare med äkta alspånsrök. När köttprodukter röks med äkta rök av alspån får de en fyllig, mjuk och härlig röksmak. Hela tillverkningsprogrammet för länkkorven räcker ett par timmar och består av torkning, rökning och ångkokning. Efteråt skalas och förpackas korven.

– Detta är ett praktexempel på en simpel men bra produktutveckling, som underlättar för hela familjen, konstaterar produktgruppschef Johanna Salo glatt.

Riktig skinnfri länk 1Vi tog bort skinnet och lämnade bara det bästa. 

Vad skulle matproffsen rekommendera att man gör för maträtt med Riktig skinnfri länk?

– Ugnskorv, korvssås och korvsoppa. Den passar egentligen till alla möjliga korvrätter! Det är också en perfekt smakbit redo att ätas direkt ur förpackningen, enas alla tre om.

All Natural länkkorven är tillbaka!

Samtidigt som vi lanserade Riktig skinnfri länk plockade vi tillbaka All Natural länkkorven i länkkorvssortimentet. All Natural länk tillverkas fortsättningsvis i naturtarm, men smaken har uppdaterats en aning.

Riktig skinnfri länk 2

-Vi har tagit fram en mer optimal kryddning till korven för att förbättra smaken ytterligare, förklarar Tore. All Natural länkkorven drogs in för cirka ett och ett halv år sedan, men efter att den försvunnit från butikshyllorna började kunderna fråga efter korven och vi bestämde då att återlansera en förbättrad version av den.

Vi hälsar välkommen till familjen till Riktig skinnfri länk och välkommen tillbaka till All Natural länk!