Siirry sisältöön
Kunnon kuoreton lenkki 5

Kunnon kuoreton lenkki

Kuusi vuotta sitten lanseerasimme Kunnon lenkkimakkaran. Ajattelimme, että jopa niinkin perinteisen ja suomalaisen tuotteen, kuin lenkkimakkara, voi tehdä vieläkin paremmin. Siitä syntyi idea kunnon lenkkimakkarasta, jossa on runsaasti suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Etuliite ”Kunnon” merkitsee sitä, että tuote on valmistettu seuraavia periaatteita noudattamalla:

  • Ei koneellisesti eroteltua lihaa
  • Ei lisättyä fosfaattia (E450/E451)
  • Ei kamaraa
  • Ei natriumglutamaattia (E621)
  • Savustettu aidolla leppäsavulla

Kunnon lenkin lanseerauksen jälkeenkin on tehty muutamia parannuksia. Tavallinen suola on korvattu merisuolalla ja Snellmanin siirryttyä gmo-vapaaseen tuotantotapaan sai Kunnon lenkki pakkausmerkinnän ”gmo-vapaa”. Kunnon lenkki sai seuralaisekseen jokin aika myöhemmin myös Kunnon Lenkin luonnonkuoressa, jolloin myös kuori on syömäkelpoinen.

Nyt olemme parantaneet Kunnon lenkkiä entisestään. Olemme poistaneet syötäväksi kelpaamattoman kollageenisuolen ja vaihtaneet sen muovisuoleen, joka sitten poistetaan ennen pakkaamista. Tämän johdosta voimme nyt tuoda tarjolla Kunnon kuorettoman lenkin – valmiiksi kuorittu helpommin käytettävä ja entistä paremman makuinen lenkkimakkara.

Kunnon kuoreton lenkki 3

Tuotekehityksen tehtävänä on tehdä yhteistyötä ja keskittyä tuotteiden laatuun ja makuun. Tällä kertaa saamme kiittää ammattitaitoista tuotekehitystiimiämme sekä hankinnoista vastaavaa Anders Storsvedia uudistuneesta lenkkimakkarasta. Anders oli nimittäin se, joka puhui ensimmäisenä uuden valmistustavan puolesta.

Miksi valitsitte tuoda tarjolle päivitetyn version Kunnon lenkistä?

– Halusimme yksinkertaisesti tarjota kuluttajille paremman makuisen tuotteen. Sitä paitsi keinotekoinen suoli oli tarpeeton. Enää makkaraa ei tarvitse kuoria, selvittää tuotekehittäjä Kim Finne.

-Kyllä, maku oli pääasia, painottaa myös kollega Tore Snellman. – Se oli tärkeintä.

– Juuri niin, täydentää Kim. – Kollageenisuoli, jossa lenkkimakkara valmistettiin ennen, antoi makkaraan ikävän sivumaun. Uusi savustukseenkin soveltuva muovisuoli auttaa saamaan sivumaun pois. Uusi muovisuoli päästää siis lävitseen myös savun, minkä ansiosta makkara maistuu ja tuoksuu entistä paremmalle.

Kunnon kuoreton lenkki 4Tore ja Kim koekeittiössä.

Kunnon lenkkimakkara savustetaan nyt savustukseen soveltuvassa muovisuolessa, joka poistetaan ennen kuin makkara pakataan. Kuoresta ei jää makkaraan makua, vaan se toimii ainoastaan suojana valmistuksen aikana. Uudessa suolessa on sellainen ominaisuus, että se päästää lävitseen savua savustuksen aikana. Siitä tulee makuun sopivaa särmää.

Kunnon kuoreton lenkki – kuten edeltäjänsäkin – savustetaan aidolla leppäsavulla. Kun lihatuotteita savustetaan aidolla leppäsavulla, saadaan niihin täyteläinen, pehmeä ja ihana savun maku. Lenkkimakkaran valmistaminen vie parisen tuntia. Siihen sisältyy kuivaus, savustus ja keittäminen höyryllä. Sen jälkeen makkara kuoritaan ja pakataan.

– Tämä on malliesimerkki yksinkertaisesta, mutta hyvästä tuotekehityksestä, jolla helpotetaan perheiden arkea, toteaa tuoteryhmäpäällikkö Johanna Salo iloisena.

Riktig skinnfri länk 1Poistimme kuoren. Jätimme parhaan palan.

Mitä ruoka-alan ammattilaiset suosittelevat? Mitä Kunnon kuorettomasta lenkistä kannattaa valmistaa?

– Uunimakkaraa, makkarakastiketta ja makkarakeittoa. Oikeastaan se käy kaikkiin ruokiin. Lisäksi se on valmis makupala, jonka voi syödä sellaisenaan suoraan pakkauksesta, tuumivat kaikki kolme yksimielisinä.

All Natural Lenkki on palannut!

Kunnon kuorettoman lenkin myötä paluun tekee myös All Natural lenkki. All Natural lenkki valmistetaan edelleen luonnonkuoreen, mutta makua on aavistuksen päivitetty.

Riktig skinnfri länk 2

-Olemme ottaneet käyttöön vieläkin optimaalisemmat mausteet makkaralle, että saamme parannettua sen makua entisestään, selittää Tore. – All Natural lenkki laitettiin tauolle noin puolitoista vuotta sitten, mutta kun se katosi kauppojen hyllyistä, ovat asiakkaat alkaneet jälleen kysellä sen perään. Päätimme tuoda tuotteen takaisin markkinoille ja siinä samalla parantaa sitä.

Toivotamme siis Kunnon kuorettoman lenkin tervetulleeksi perheeseen ja All Natural lenkille sanomme: Tervetuloa takaisin!