Hoppa till innehållet
Mikä ihmeen All Natural?

All in på All Natural – fem fakta om Snellmans korvar som görs helt utan tillsatsämnen

Det går att göra god korv helt utan tillsatsämnen. Ge Familjen Snellmans All Natural-serie en ärlig chans, du kommer inte att ångra dig!

Oberoende om du gillar den tyskättade Bratwursten, lutar mot den italienskinspirerade Salsiccian eller föredrar en eldig Chorizo är det några principer som vi inte tummar på.

Utvecklingsarbetet tog lång tid, men det fick det också göra. Vi ville inte ha bråttom när målet var att skapa något unikt. Mycket av idéarbetet inom Snellmans har alltid handlat om balans. Man lägger till något, man tar bort något och försöker hitta det perfekta receptet.

Redan för över tio år sedan tog vi som första företag i Finland bort all natriumglutamat ur våra produkter. Vi fortsatte med att plocka bort den tillsatta fosfaten och även nitriten på de ständiga förbättringarnas väg.

En hög kötthalt är en av nycklarna till varför våra korvar är ett bra val. I All Natural-serien är det dessutom bra att känna till dessa fem framgångsfaktorer.

  1. Serien görs helt utan tillsatsämnen. I tillverkningen av våra All Natural-korvar använder vi förutom gris- och nötkött endast vatten, havssalt och naturliga kryddor. Dessa naturligt goda korvar utan tillsatsämnen är resultatet av flera års målmedvetet arbete.
  2.  I våra All Natural-korvar finns inget tillsatt nitrit. Tack vare detta har våra All Natural-produkter en naturligare och godare smak. För att uppnå den rätta smaken har vi utvecklat kryddblandningen och produktionsmetoden för våra tillsatsfria korvar ett flertal gånger.
  3.  All Natural-serien använder endast riktiga kryddor, vi har valt att låta bli att använda alla former av aromer. Det betyder i praktiken att Smoky Beefen, Chorizon, Salsiccian och Bratwursten endast innehåller råvaror som du kan hitta hemma i ditt kök. Naturligt och gott.
  4.  De naturliga kryddorna kompletteras alltid av havssalt. Det viktigaste kriteriet var saltets inverkan på smaken. Vi jämförde många olika salter sinsemellan, och konstaterade att havssaltet gör korvarna godare som helhet.
  5.  Alla våra nöt- och grisproducenter har förbundit sig till att utfodra sina djur utan genmanipulerat foder, vilket betyder att allt kött i vår All Natural-serien också är gm-fritt. Vi jobbar ständigt tillsammans med den finska foderindustrin för att våra producenter ska kunna fortsätta utfodra sina djur utan genmanipulerat foder och samtidigt minska på användningen av soja.

Nu vet du var All Natural-serien går ut på. Nu återstår bara det viktigaste: Att smaka själv.

Naturligt. Gott. Hållbart.

All Natural.