Siirry sisältöön
Mikä ihmeen All Natural?

Mikä ihmeen All Natural?

All Natural -tuotteistamme riittää valinnanvaraa niin perinteisten kuin mausteisten makkaroiden ystäville. Koska kyseessä on Suomen ensimmäinen All Natural -tuoteperhe, lienee paikallaan avata vähän tarkemmin mistä näissä luonnollisesti hyvänmakuisissa makkaroissa oikeastaan onkaan kyse. 

All Natural -tuotteet ovat lisäaineettomia

Käytämme All Natural -makkaroidemme valmistukseen porsaan- ja naudanlihan lisäksi ainoastaan vettä, merisuolaa, mausteita sekä tuotteesta riippuen hieman perunajauhoja tai silavaa. Täysin lisäaineettomat makkarat ovat vaatineet määrätietoista työtä usean vuoden ajan. Näiden aikana makkaroistamme on poistettu lisätty fosfaatti (E450, E451) ja natriumglutamaatti (E621).

Seuraava iso haaste oli nitriitin poistaminen, sillä nitriitti vaikuttaa tuotteen värin lisäksi myös makuun antaen monille makkaroille niille tyypillisen maun. Nitriitin poistamisen jälkeen makkaroiden väri on hieman tavanomaista ruskeampi tai harmaampi, mutta useaan otteeseen testattujen mausteseosten ja valmistustapojen johdosta ne maistuvat nyt juuri niin hyviltä kuin makkaran pitääkin.

All Natural -tuotteissa on vain aitoja mausteita, ei aromeita

Kuten edellä todettiin, lisäaineettomien makkaroiden väri saattaa poiketa totutusta, mutta niiden maku onkin puhtaan luonnollinen. Yksi syy tähän on myös se, että All Natural -tuotteissamme käytetään ainoastaan kotikeittiöstä tuttuja raaka-aineita. Niinpä myös kaikki mausteet ovat aitoja mausteita, edes aromeja ei käytetä.

All Natural -tuotteiden maku viimeistellään merisuolalla

Puhtaat, luonnolliset raaka-aineet pääsevät All Natural -makkaroissamme oikeuksiinsa aitojen mausteiden lisäksi maun viimeistelevän merisuolan ansiosta.

Pohdimme merisuolan käyttöä tuotteissamme pitkään ja testasimme tuotekehityksessä monia eri vaihtoehtoja, kunnes löysimme meille parhaiten soveltuvan vaihtoehdon. Tärkeimpinä kriteereinä valinnassa oli suolan vaikutus makuun. Vertasimme suoloja keskenään ja totesimme, että merisuola saa makkarat maistumaan parhaimmalta.

All Natural -tuotteissa käytetään vain gm-vapaata lihaa perhetiloiltamme

Kaikki 2287 naudan- ja siantuottajaamme ovat kirjallisesti sitoutuneet ruokkimaan eläimiään ainoastaan ilman geenimuunneltua rehua ja näin ollen myös All Natural -tuotteissamme käytetty porsaan- ja naudanliha on gm-vapaata.

Geenimuuntelu on yleisintä kasveissa ja maataloudessa sitä esiintyy ulkomaalaisissa rehukasveissa kuten soijassa ja rapsissa. Soijaa käytetään myös Suomessa etenkin sikojen ruokinnassa, mutta myös nautojen ruokinnassa esiintyy soijaa. Teemme suomalaisen rehuteollisuuden kanssa yhteistyötä, jotta tuottajamme voivat ruokkia eläimensä ilman geenimuunneltua rehua.