
Kunnon pyttipannu
4
Kevyempi ja värikkäämpi vaihtoehto perinteiselle pyttipannulle: herkullinen Kunnon lenkkimakkara-kasvispannu! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Cebicin keittiössä -blogin tekemä.
Ainekset
- 2 suolakurkkua
- 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 450 g
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 1 parsakaali
- 2 rkl voita (tai rypsiöljyä)
- 1 ripaus suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria
- 4 kanamunaa
Ohje
-
Kuutioi lenkkimakkara mukavan kokoisiksi kuutioiksi
-
Lohko kukkakaali ja parsakaali pieniksi suupalan kokoisiksi kukinnoiksi
-
Kuumenna paistinpannu ja paista lenkkimakkara tummaksi ja rapeaksi omassa rasvassaan
-
Kuumenna wokissa tai isossa kasarissa nokare voita ja paista kaalien kukinnot nopeasti siten, että kukinnot saavat hieman väriä, mutta säilyttävät vielä purutuntuman
-
Sekoita lenkkikuutiot kaalien joukkoon, mausta ripauksella suolaa ja pippuria, kuumenna ja tarkista maku – lisää tarvittaessa mausteita
-
Paista kananmunat lettupannulla, jätä keltuaiset kokonaisiksi ja keskeltä hieman valuviksi
-
Leikkaa suolakurkku pitkittäin veneiksi
-
Annostele lautasille lenkkimakkara-kasvispannua, asettele kananmunat annosten päälle ja viimeistele annokset muutamalla suolakurkkuveneellä. Tarjoile välittömästi.
Kevyempi ja värikkäämpi vaihtoehto perinteiselle pyttipannulle: herkullinen Kunnon lenkkimakkara-kasvispannu! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Cebicin keittiössä -blogin tekemä.