
Kunnon lenkkimakkara, sipuli-pekonikastike ja piparjuurimuusi
Kunnon pekoni 150 g1h (josta aktiivista 45min)
4
Helppo
Ainekset
Kunnon lenkkimakkara
- 400 g Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400g
- 1 rkl öljyä
- 0.5 dl vettä
Lisäksi
- 45 g pakasteherneitä
sipuli-pekonikastike
- 1 kpl sipuli-pekonikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150g
Ohje
- Valmista ensin kastike ja muusi alla olevien ohjeiden mukaan.
- Leikkaa makkaran toiselle puolelle ristikkokuvio. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista makkara molemmin puolin.
- Lisää vesi pannulle, peitä kannella ja anna makkaran kypsyä höyryssä. Se on valmista, kun vesi on haihtunut. Tarjoile kiehautettujen herneiden sekä sipuli-pekonikastikkeen ja piparjuurimuusin kanssa.
Sipuli-pekonikastike
-
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
-
Ruskista pekoni pannulla tai kattilassa. Lisää sipuli ja anna sen pehmentyä noin viiden minuutin ajan. Lisää valkosipuli, rosmariini ja voi, paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna ruskistua.
-
Vatkaa pekoni-sipuliseoksen joukkoon lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen kypsyä kevyesti kuplien noin 10 minuutin ajan. Mausta maustepippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Piparjuurimuusi
-
Kuori perunat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Laita perunat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi. Kuori ja raasta piparjuuri perunoiden kypsyessä.
-
Valuta vesi pois kattilasta. Sekoita kuumien perunoiden joukkoon piparjuuri, voi ja desi maitoa. Muussaa perunat muusinuijalla tai sähkövatkaimella. Lisää maitoa, jos muusi jää liian paksuksi. Mausta suolalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos g | |
---|---|---|
Energia | 1472 kJ / 355 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Rasva | 31 g | 0 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.3 g | 0 g |
Hiilihydraatit | 3.1 g | 0 g |
- josta sokereita | 0.8 g | 0 g |
Proteiini | 16 g | 0 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 2.4 g | 0 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.