Kunnon lenkkimakkara, sipuli-pekonikastike ja piparjuurimuusi

Kunnon lenkkimakkara, sipuli-pekonikastike ja piparjuurimuusi

Klassikoiden klassikko, yksinkertaisten arkiruokien aatelinen ja suomalaisia sukupolvia yhdistävä suosikkiruoka tulee taas. Pannulla kypsäksi höyrytetty lenkkimakkara saa seurakseen säväyttävän sipuli-pekonikastikkeen, kourallisen kiehautettuja pakasteherneitä sekä sesongin kasviksista soseutetun, pirtsakan piparjuurimuusin. Tästä ei arjen pikaruoka parane!

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 60 min

Ainekset

  • 1 pkt Snellman Kunnon lenkkimakkaraa luonnonkuoressa (400 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 dl vettä
  • tarjoiluun pakasteherneitä
Sipuli-pekonikastike
  • 1 pkt Snellman Kunnon Pekonia 150 g
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl lihalientä (esim. fondista tehtyä)
  • 0,5 tl maustepippuria
  • suolaa
Piparjuurimuusi
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 3 rkl tuoretta piparjuurta hienona raasteena
  • 2 rkl voita
  • 1 - 1,5 dl maitoa
  • suolaa

Kunnon lenkkimakkara, sipuli-pekonikastike ja piparjuurimuusi — Ohje

  1. Valmista ensin kastike ja muusi alla olevien ohjeiden mukaan.
  2. Leikkaa makkaran toiselle puolelle ristikkokuvio. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista makkara molemmin puolin.
  3. Lisää vesi pannulle, peitä kannella ja anna makkaran kypsyä höyryssä. Se on valmista, kun vesi on haihtunut. Tarjoile kiehautettujen herneiden sekä sipuli-pekonikastikkeen ja piparjuurimuusin kanssa.
Sipuli-pekonikastike
  1. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
  2. Ruskista pekoni pannulla tai kattilassa. Lisää sipuli ja anna sen pehmentyä noin viiden minuutin ajan. Lisää valkosipuli, rosmariini ja voi, paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna ruskistua.
  3. Vatkaa pekoni-sipuliseoksen joukkoon lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen kypsyä kevyesti kuplien noin 10 minuutin ajan. Mausta maustepippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Piparjuurimuusi
  1. Kuori perunat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Laita perunat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi. Kuori ja raasta piparjuuri perunoiden kypsyessä.
  2. Valuta vesi pois kattilasta. Sekoita kuumien perunoiden joukkoon piparjuuri, voi ja desi maitoa. Muussaa perunat muusinuijalla tai sähkövatkaimella. Lisää maitoa, jos muusi jää liian paksuksi. Mausta suolalla.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit