Siirry sisältöön
Herr Snellman on the road – jubielusturnén nådde ut till producenterna 11

Herra Snellman tien päällä – tuottajakiertue rantautui maakuntiin

Snellmanin Lihanjalostuksen alkutuotannossa on eletty intensiivistä syksyä. Melkein viikoittaiset tuottajatapaamiset ovat pitäneet kenttäedustajat ja konttoriväen työllistettyinä.

Vesa Hihnalan ja kenttäpäällikkö Robin Julinin johdolla rakennettu suunnitelma vei Snellmanilaisia laajalle alueelle tapaamaan nauta- ja sikatuottajia. Tapahtumien runko oli käytännössä sama joka kerta: kaavan mukaan ensin kahviteltiin, sitten keskusteltiin, nautittiin maukas lounas ja lopuksi käytiin tuottajamyymälän tarjonnan kimppuun.

– Halusimme päästä ulos tuottajien pariin niin nopeasti kuin vain mahdollista. Jouduimme kuitenkin koko prosessin aikana käyttämään harkintaa ja varovaisuutta ja myös reagoimaan tarpeen vaatiessa nopeasti muuttuneisiin olosuhteisiin. Esimerkiksi Nivalaan suunniteltu naudantuottajien tapahtuma siirrettiin heikosta tartuntatilanteesta johtuen eteenpäin, kuvailee alkutuotannon kehityspäällikkö Vesa Hihnala.

Kehityspäällikkö Vesa Hihnalan johdolla tapahtumia vietiin läpi ympäri Suomea.
Olof Snellman ja Marja-Leena Korkeamäki toivat moneen tapahtumaan myymäläauton paikalle. Kuva Kurikasta.

”Haluttiin saada tuottajien ääni kuuluville”

Markkinoinnin puolelta osallistuttiin aktiivisesti tapahtumiin kertomalla tulevan vuoden painoalueista ja meneillään olevasta brändiuudistuksesta.

– Kiertueen aikana olemme päässeet tuomaan tuottajiamme enemmän esille myös sosiaalisessa mediassa. Tämä on tärkeää, koska haluamme tuoda tuottajan äänen kuuluville jatkossa yhä vahvemmin ja antaa heille ansaittua näkyvyyttä arvoketjussamme, sanoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Tommi Fors.

Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Rami Lehtola kertoo Loimaalla Snellmanin vastuullisuusteoista.
Äänekosken Kartanokievarissa tupa oli melkein täynnä.

Eniten osallistujia kerännyt tapahtuma järjestettiin lokakuun alussa Hotel Kurikassa. Etelä-Pohjalaisia tuottajia oli lähtenyt runsaasti liikkeelle, ja ainakin puheen porinan perusteella keskusteltavaa riitti.

– Onhan nämä arvokkaita tapaamisia, kun pääsee jälleen kasvotusten tapaamaan sekä lihatalon edustajia että muita tuottajia. Yhdenlaista vertaistukeahan tämä on, naurahti Kurikan tapahtumassa mukana ollut Ilmajokelainen Päivi Paulasaari.

Päivi Paulasaari on ilmajokelainen naudantuottaja, hän kävi miehensä kanssa Kurikan tuottajatapaamisessa.

Sikatuottajat koolla varsinais-Suomessa

Syksyn tällä erää viimeinen tapahtuma oli sikapuolen tuottajatilaisuus Loimaan Sarka-maatalousmuseolla. Sankan sumun keskellä kokoontui noin 30 tuottajaa, ja keskustelu oli sekä antoisaa että ajoittain intensiivistäkin.

– Juuri tällä alueella meillä on monipuolinen tuottajakenttä, hyvä porukka, joka on tunnetusti aktiivista tulemaan paikalle keskustelemaan meidän kanssamme, kertoo sikatilavalmentaja Tove Donner.

Sikatilavalmentaja Tove Donner iloitsi Loimaalla monta jälleennäkemistä.

– Isona asiana keskustelun aiheeksi nousivat luonnollisesti alan kannattavuushaasteet ja yleinen jaksaminen, tilanne on tällä hetkellä melko haastava. Täälläkin kuitenkin huomasi sen, miten jälleennäkemisen aito ilo paistoi läpi. Tässä ehti kuitenkin vierähtää pari vuotta, ettei päästy yhdessä tällä tavalla kokoontumaan, hän päättää.

Kiertue ehti ennen marraskuuta käydä Äänekoskella, Pihtiputaalla, Kestilässä, Kurikassa, Kauhavalla, Kaustisella, Kannuksessa, Iisalmessa, Lapinlahdella ja Loimaalla. Kiertue jatkuu ensi vuoden puolella, jolloin järjestetään vielä kourallinen tuottajatapaamisia.

Herra Snellmanin juhlakiertue Instagramissa (klikkaa kuvaa):

Klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai tätä linkkiä pääset vielä takaisin juhlakiertueen tunnelmiin Instagramin kohokohtien kautta.

Kuvia Snellmanin tuottajakiertueelta:

Ilkka, Kaarlo sekä Jonna Riippa olivat saapuneet Kannuksen tuottajatilaisuuteen kotitilaltaan Roikolan kylästä.
Nina ja Tero Elgland kävivät Perhosta päin Kaustisten tuottajatapaamisessa.
Tuottajamyymälän myyntiauto oli monessa mukana, tässä kuva Lapinlahdelta.
Jonna Laatikainen ja Janne Heikkinen olivat saapuneet Rautavaaralta Lapinlahden tapahtumaan.
Jonna Kauppinen ja Venla Hentilä Vieremältä läsnä Iisalmen tapahtumassa.
Herra Snellman tien päällä – tuottajakiertue rantautui maakuntiin 11
Lihan hankinta- ja ohjausjohtaja Ronny Snellman oli monessa tapahtumassa mukana johdon puolesta.