Kinkun kuorrutus ja koristelu
Joulukinkun kuorrutus onnistuu useilla tavoilla ja siihen onkin varmasti yhtä monta tapaa kuin on kuorruttajaakin. Näyttävä joulukinkun koristelukin voidaan tehdä mitä moninaisimmilla tavoilla käyttäen vaikkapa tuoreita yrttejä tai kokonaisia neilikoita.
Snellmanin kunnon joulukinkut valmistetaan maailman suomalaisimmasta possusta, nimittäin omasta maatiaispossustamme. Lue täältä mikä tekee maatiaispossustamme ainutlaatuisen.
Joulukinkun kuorrutus: 10 tapaa
Tässä hyvä valikoimia erilaisia ohjeita kinkun kuorruttamiseen. Perinteisen sinappihunnun lisäksi kinkun voi kuorruttaa esimerkiksi omenamarmeladilla tai pestolla ja lisäksi mukana on ohje gluteenittoman kuorrutuksen kinkkuunsa haluaville. Kinkun kuorrutus ei ole vaikeaa, tärkeitä on tarkkailla kinkkua uunissa kuorruttamisen ajan ettei kuorrutus pala. (Ja mikäli niin pääsisi käymään, kuorrutuksen voi rapsuttaa pois ja yrittää uudelleen!)
4 syytä valita Snellmanin joulukinkku
Perinteinen kinkun kuorrutus
Tarvitset:
Sinappia
Korppujauhoja
Neilikoita
Tee näin:
Poista kamara kinkun päältä. Aloita kinkun kuorrutus voitelemalla se ensin sinapilla ja ripottele sen jälkeen pinnalle korppujauhoja. Jos haluat, painele kokonaisia neilikoita kinkkuun.
(Huom! Neilikat antavat todella vahvan maun kinkulle, joten jos et pidä neilikasta jätä ne pois.)
Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Sinappihuntu kananmunalla
Tarvitset:
1 keltuainen
0,5 dl sinappia
Korppujauhoja
Tee näin:
Poista kamara kinkun päältä. Sekoita sinappi ja keltuainen keskenään ja sivele seos kinkulle. Ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Tässäkin voit käyttää koristeluun halutessasi neilikoita tai vaikkapa tuoreita rosmariinin oksia. Yrtit kannattaa laittaa kinkun päälle kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun asetat kinkkua tarjolle.
GLUTEENITON KINKUN KUORRUTUS
Tee gluteeniton kinkun kuorrutus esimerkiksi aprikoosihillosta.
Tarviset:
1 dl aprikoosihilloa
2 tl sinappijauhetta
2 rkl fariinisokeria
2 rkl appelsiinimehua/sitruunamehua
Tee näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja voitele kinkku seoksella. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta kuplii ja on kauniin värinen.
Perinteinen gluteeniton kinkun kuorrutus
Tarvitset:
Sinappia
Mantelijauhoja
Tee näin:
Poista kamara kinkun päältä. Aloita kinkun kuorrutus voitelemalla se ensin sinapilla ja ripottele sen jälkeen pinnalle mantelijauhoja.
Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Joulukinkun kuorrutus omenamarmeladilla
Tarvitset:
1 dl paiston kestävää omenamarmeladia
2 rkl vahvaa sinappia
Korppujauhoja
Tee näin:
Sekoita sinappi ja marmeladi keskenää ja sivele se kinkulle. Ripottele päälle korppujauhoja.
Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vaahterasiirappiglaseerattu joulukinkku
Tarvitset:
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kinkun paistolientä
4 rkl fariinisokeria
1/4 tl mustapippuria myllystä
Tee näin:
Sekoita vaahterasiirappi, fariinisokeri ja mustapippuri ja sivele puolet seoksesta kinkun päälle. Laita kinkku 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
Kaada loppu seos kattilaan ja lisää paistoliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kun kastike on hieman jäähtynyt, sivele se kypsän kinkun päälle.
Vihreä pestokuorrutus kinkulle
Tarvitset:
Vihreää pestoa
Mantelilastuja
Tee näin:
Sivele kinkku pestolla, ripottele päälle halutessasi mantelilastuja. Kuorruta uunissa 250 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen.
MUITA Hyviä kuorrutuksia vaihtelunhaluisille
Haluaisitko kokeilla jotakin erilaista, mutta silti hyväksi testattua? Tässä Herra Snellmanin vinkit:
Tutustu maailman suomalaisimpaan possuun!
Punainen pestokuorrutus kinkulle
Punaista pestoa
Parmesaanijuustoraastetta
Sivele kinkku pestolla, ripottele päälle parmesaanijuustoraastetta. Kuorruta uunissa 250 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen.
Karamellisoitu sinappikuorrutus kinkulle
1 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
3 rk sinappijauhetta
Sivele kinkku siirapilla ja ripottele päälle tasaisesti fariinisokeria ja sinappijauhetta. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, kunnes pinta kuplii ja on kauniin ruskea.
Kanelikuorrutus kinkulle
0,5 dl ruokosokeria
2 tl kanelia
2 rkl sinappia
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
mantelilastuja
Sekoita ainekset. Valele seos kinkun päälle ja ripottele päälle mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Maissikuorrutus kinkulle
1 kananmunan keltuainen
0,5 dl sinappia
2 rkl siirappia
maissihiutaleita (esim. Corn Flakes)
Sekoita keltuainen, sinappi ja siirappi. Sivele kinkku seoksella ja ripoittele päälle murskattuja maissihiutaleita. Kuorruta uunissa 250 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen.
Muuta joulukinkun valmistamiseen liittyvää:
Joko luit muut vinkkimme joulukinkkuun liittyen?