Siirry sisältöön
Kinkun kuorrutus ja koristelu

Kinkun kuorrutus ja koristelu

Joulukinkun kuorrutus onnistuu useilla tavoilla ja siihen onkin varmasti yhtä monta tapaa kuin on kuorruttajaakin. Näyttävä joulukinkun koristelukin voidaan tehdä mitä moninaisimmilla tavoilla käyttäen vaikkapa tuoreita yrttejä tai kokonaisia neilikoita.

Snellmanin kunnon joulukinkut valmistetaan maailman suomalaisimmasta possusta, nimittäin omasta maatiaispossustamme. Lue täältä mikä tekee maatiaispossustamme ainutlaatuisen.

Perinteinen joulukinkun kuorrutus

Joulukinkun kuorrutus: 10 tapaa

Tässä hyvä valikoimia erilaisia ohjeita kinkun kuorruttamiseen. Perinteisen sinappihunnun lisäksi kinkun voi kuorruttaa esimerkiksi omenamarmeladilla tai pestolla ja lisäksi mukana on ohje gluteenittoman kuorrutuksen kinkkuunsa haluaville. Kinkun kuorrutus ei ole vaikeaa, tärkeitä on tarkkailla kinkkua uunissa kuorruttamisen ajan ettei kuorrutus pala. (Ja mikäli niin pääsisi käymään, kuorrutuksen voi rapsuttaa pois ja yrittää uudelleen!)

4 syytä valita Snellmanin joulukinkku

Perinteinen kinkun kuorrutus

Tarvitset:
Sinappia
Korppujauhoja
Neilikoita

Tee näin:
Poista kamara kinkun päältä. Aloita kinkun kuorrutus voitelemalla se ensin sinapilla ja ripottele sen jälkeen pinnalle korppujauhoja. Jos haluat, painele kokonaisia neilikoita kinkkuun. 

(Huom! Neilikat antavat todella vahvan maun kinkulle, joten jos et pidä neilikasta jätä ne pois.)

Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Sinappihuntu kananmunalla

Tarvitset: 
1 keltuainen
0,5 dl sinappia
Korppujauhoja

Tee näin: 
Poista kamara kinkun päältä. Sekoita sinappi ja keltuainen keskenään ja sivele seos kinkulle. Ripottele päälle korppujauhoja. 
Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. 

Tässäkin voit käyttää koristeluun halutessasi neilikoita tai vaikkapa tuoreita rosmariinin oksia. Yrtit kannattaa laittaa kinkun päälle kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun asetat kinkkua tarjolle.

Omenamarmeladi kuorrutus

GLUTEENITON KINKUN KUORRUTUS

Tee gluteeniton kinkun kuorrutus esimerkiksi aprikoosihillosta.

Tarviset: 
1 dl aprikoosihilloa
2 tl sinappijauhetta
2 rkl fariinisokeria
2 rkl appelsiinimehua/sitruunamehua

Tee näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja voitele kinkku seoksella. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta kuplii ja on kauniin värinen.

Perinteinen gluteeniton kinkun kuorrutus

Tarvitset:
Sinappia
Mantelijauhoja

Tee näin: 
Poista kamara kinkun päältä. Aloita kinkun kuorrutus voitelemalla se ensin sinapilla ja ripottele sen jälkeen pinnalle mantelijauhoja.

Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Pestokuorrutus kinkulle

Joulukinkun kuorrutus omenamarmeladilla

Tarvitset: 
1 dl paiston kestävää omenamarmeladia
2 rkl vahvaa sinappia
Korppujauhoja

Tee näin: 
Sekoita sinappi ja marmeladi keskenää ja sivele se kinkulle. Ripottele päälle korppujauhoja.

Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Karamellisoitu sinappikuorrutus kinkulle

Vaahterasiirappiglaseerattu joulukinkku

Tarvitset: 
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kinkun paistolientä
4 rkl fariinisokeria
1/4 tl mustapippuria myllystä

Tee näin:
Sekoita vaahterasiirappi, fariinisokeri ja mustapippuri ja sivele puolet seoksesta kinkun päälle. Laita kinkku 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

Kaada loppu seos kattilaan ja lisää paistoliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kun kastike on hieman jäähtynyt, sivele se kypsän kinkun päälle.

Vihreä pestokuorrutus kinkulle

Tarvitset: 
Vihreää pestoa
Mantelilastuja

Tee näin: 
Sivele kinkku pestolla, ripottele päälle halutessasi mantelilastuja. Kuorruta uunissa 250 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen.

MUITA Hyviä kuorrutuksia vaihtelunhaluisille

Haluaisitko kokeilla jotakin erilaista, mutta silti hyväksi testattua? Tässä Herra Snellmanin vinkit:

Tutustu maailman suomalaisimpaan possuun!

Punainen pesto-parmesan kuorrutus kinkulle

Punainen pestokuorrutus kinkulle

Punaista pestoa
Parmesaanijuustoraastetta

Sivele kinkku pestolla, ripottele päälle parmesaanijuustoraastetta. Kuorruta uunissa 250 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen.

Aprikoosi kuorrutus kinkulle

Karamellisoitu sinappikuorrutus kinkulle

1 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
3 rk sinappijauhetta

Sivele kinkku siirapilla ja ripottele päälle tasaisesti fariinisokeria ja sinappijauhetta. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, kunnes pinta kuplii ja on kauniin ruskea.

Kanelikuorrutus kinkulle

Kanelikuorrutus kinkulle

0,5 dl ruokosokeria
2 tl kanelia
2 rkl sinappia
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
mantelilastuja

Sekoita ainekset. Valele seos kinkun päälle ja ripottele päälle mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 min, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Maissikuorrutus kinkulle

Maissikuorrutus kinkulle

1 kananmunan keltuainen
0,5 dl sinappia
2 rkl siirappia
maissihiutaleita (esim. Corn Flakes)

Sekoita keltuainen, sinappi ja siirappi. Sivele kinkku seoksella ja ripoittele päälle murskattuja maissihiutaleita. Kuorruta uunissa 250 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen.

Muuta joulukinkun valmistamiseen liittyvää:

Joko luit muut vinkkimme joulukinkkuun liittyen?

Joulukinkun valinta

Joulukinkun paistaminen

Joulukinkun keittäminen