Naudan sisäpaisti, maustettu
Naudan sisäpaistia haluaa valmistaa kerta toisensa jälkeen. Tämän makoisan lihan kylkeen on helppo yhdistää haluamiaan lisukkeet, kuten esimerkiksi perunoita, salaattia tai kasviksia. Naudan sisäpaistia valmistaessa on hyvä huomioida paistolämpömittarin tärkeys. Sen avulla voit varmistaa, että liha on takuulla kypsää.
Valmistusohjeet:
1. Ota paisti tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
2. Työnnä paistilämpömittari lihaan. Paista 125 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 60-70 astetta. Kypsyysaste on tällöin punertavan roseesta (kuvassa) täysin kypsään.
3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna sen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista. Paistin sisälämpötila nousee vielä viitisen astetta.