Siirry sisältöön
Paistettu maksa

Paistettu maksa

Paistettu maksa on herkullista, kun sen esivalmistelee oikein. On esimerkiksi tärkeää poistaa maksapalasta kalvo ennen paistamista. Valmista myös maksalle sopiva mausteseos vehnäjauhoja, suolaa, mustapippuria sekä paprikajauhetta hyödyntäen ja saat aikaiseksi herkullisen ruoka-annoksen.

Raaka-aineet:

  • pala maksaa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • paistamiseen: voita/öljyä

Valmistusohjeet:

 

1. Poista maksasta kalvot ja viipaloi maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

 

 

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja mausteet.

 

 

3. Jauhota maksaviipaleet pyöräyttämällä ne jauho-mausteseoksessa.

 

 

4. Sulata voi pannulla ja anna sen hieman ruskistua.

 

 

5. Paista maksa nopeasti,  vain noin pari minuuttia molemmin puolin.