Tournedos

Tournedos ovat maistuva ja näyttävä annos, jonka voi halutessaan valmistaa joko naudan sisäfileestä, naudan pippuroidusta naudanfileestä tai naudan pihvifileestä. Tournedosit valmistuvat pannulla vain muutamassa minuutissa, joten maukasta herkkuhetkeä ei tarvitse odottaa kovinkaan kauaa.

Valmistusohjeet:

 

 

1. Naudan sisäfileen kapenevasta päästä, naudan pippuroidusta naudanfileestä tai naudan pihvifileestä leikataan noin 5-6 sentin korkuinen pihvi. Liha voidaan silavoida pekonilla tai sitoa muotoonsa puuvillanarulla paistamisen ajaksi.

 

 

2. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu on pannu tarpeeksi kuuma. Pane pihvit pannulle. Käännä pihvi kun lihan pintaan nousee lihasnestettä.

 

3. Mausta kypsä pihvi suolalla ja pippurilla.

Muuta mukavaa