Siirry sisältöön
Ainutlaatuisesti suomalainen maatiaispossu

Ainutlaatuisesti suomalainen maatiaispossu

Joskus asiat ovat niin yksinkertaisia, että ne tuntuvat vaikeilta. Mutta oikeastaan on itsestään selvää, että hyvä sika antaa hyvä lihan. Hyvin hoidetusta siasta, joka on elänyt oikeassa kasvatusympäristössä ja jota osaava ja motivoitunut tuottaja on hoitanut, ei voi tulla muuta kuin paras mahdollinen raaka-aine tuotteillemme. Snellmanin sika on ainutlaatuisen suomalainen.

Kunnon suomalaista maatiaispossua perhetilalta

Snellmanin ainutlaatuinen sikaketju rakentuu ”Kunnon suomalaista maatiaispossua perhetilalta” -teeman ympärillä. Kantavia elementtejä ovat avoimuus, vastuullisuus ja jäljitettävyys aina perhetiloihin ja suomalaiseen genetiikkaan asti.

Snellman on ottanut vastuun Kunnon suomalaisen maatiaispossun kehittämisestä, joka pohjautuu yli 100-vuotiseen työhön ja ammattitaitoon. Snellman on valinnut panostamisen ainutlaatuiseen sikaketjuun, jossa viimeisimpänä valtavana ponnistuksena saavutettiin gm-vapaa ruokinta koko tuotantoketjussa. Tämän tavoitteen eteen tehtiin työtä useampi vuosi.

Snellmanin tuottajat ovat tarmokkaita, osaavia ja työstään kiinnostuneita kasvattajia, jotka haluavat kehittää toimintaansa yhteistyössä Snellmanin kanssa. Kasvattajat saavat neuvoja jalostuksesta ja ruokinnasta. Työn tavoitteena on aina hyvinvoiva, terve ja vahva sika.

Ehjän ja hienon siansaparon tärkeys

Kunnon suomalaisilla perhetiloilla possuista huolehtiminen on perinteikäs kunniatehtävä. Maatiaispossun hyvinvoinnin takeena possut saavat, toisin kuin monissa isoissa sikamaissa, pitää luontaisen hyvinvointimittarinsa, eli saparon.

Jos eläimet voivat huonosti, niillä on taipumus purra saparoita. Siksi on hyvä asia, että useimmilla sioilla onkin luonnollinen hyvinvoinnin mittari tallella – ehjä ja hieno saparo. Kaikilla tiloilla on terveydenhuoltosopimus eläinlääkärinsä kanssa ja kaikki maatiaispossut täyttävät kansallisen terveystason vaatimukset. Vastuussa oleva eläinlääkäri auditoi tilat vähintään neljä kertaa vuodessa.