Siirry sisältöön
Meetvurstin valmistaminen vaatii aikaa ja ammattitaitoa 1

Meetvurstin mainio historia

Snellman on valmistanut maan mainioita meetvursteja jo yrityksen perustamisesta lähtien, vuodesta 1951. Valmistus alkoi pienestä mutta kaikki haluttiin silloinkin tehdä niin kuin itselle tehtäisiin.

Meetvurstin historia Piispankadulta omaan Salamitaloon

Snellmanin ensimmäinen tehdas perustettiin Pietarsaareen Piispankadulle. Meetvurstien valmistus alkoi samaan aikaan. Meetvurstien savustusta varten tehtiin oma tilansa ja makkaratangot savustettiin savustustilan lattialle levitetyillä leppäpuruilla. Sen jälkeen meetvurstitankojen väleihin laitettiin suolaa ja katajanoksia. Tätä kutsuttiin kuivasuolaukseksi.

Snellmanilla meetvursti viipaloitiin ja pakattiin valmiiksi muovipusseihin jo aikaisessa vaiheessa, kun muut myivät sitä vielä tankotavarana. Siinäkin suhteessa taidettiin olla edelläkävijöitä.

1960-luvulla meetvurstin savustaminen automatisoitui, kun Saksasta hankittiin uudenaikainen savustusuuni laitteineen. Uuni oli lajissaan ensimmäinen Suomessa ja sitä käytiin ihmettelemässä eri puolilta maatamme. Vuonna 2009 oli aika ottaa käyttöön Suomen ensimmäinen kokonaan meetvurstin valmistukselle omistettu tehdas, Herra Snellmanin Salamitalo. Uudessa Salamitalossa hyödynnetään automatisoinnin lisäksi henkilöstön käsityötaitoja. Vain näin voimme taata parhaan mahdollisen laadun.

Meetvurstin historia Snellmanilla on täynnä monia makuja, mutta aina on tehty niin kuin itselle tehtäisiin – vain sillä tavalla tulee hyvää.