Siirry sisältöön
Mikä grillimakkara ilman lisättyä fosfaattia? 1

Mikä grillimakkara ilman lisättyä fosfaattia?

Monien huhujen ja arvuuttelujen jälkeen paljastui, että Snellmanin grillimakkaroista ja nakeista poistuu lisätty fosfaatti (E450 ja E451). Fosfaatin poistamiseksi tuotekehityksessä onkin tehty töitä pitkään ja hartaasti. Toista vuotta on vierähtänyt erilaisia reseptejä ja valmistustapoja kokeillessa, mutta ratkaisu entistäkin parempien tuotteiden valmistamiseksi ilman lisättyä fosfaattia oli lopulta yksinkertainen – tuotteisiin lisättiin enemmän lihaa.

Mihin lisättyä fosfaattia käytetään?

Fosfaattia käytetään makkaroissa perinteisesti sitomaan vettä tuotteeseen. Tällä tavoin tuotteissa ei tarvitse käyttää niin korkealaatuista lihaa.

Snellmanilla tehdään kuitenkin koko ajan töitä kohti yhä luonnollisempia tuotteita ja lisätyn fosfaatin poistaminen on osa tätä kokonaisuutta. Aiemminhan tuotteista on poistettu natriumglutamaatti ja kamara, eli siannahka. Lisäksi Snellmanin tuotteissa ei käytetä lainkaan koneellisesti eroteltua lihaa, joka on luista puristamalla erotettu liha-aines.

Perinteisten makujen äärellä

Voimme hyvällä omallatunnolla sanoa, että Grillimakkarat ja nakit ovat nyt ainutlaatuisella tasolla sekä maun että käytettyjen raaka-aineiden suhteen. Samalla ollaan menty koko ajan kohti luonnollisempia tuotteita, jotka ovat yhtä maukkaita kuin makkarat ennen vanhaan.

Kokeile grillimakkaroita ja nakkeja ilman lisättyä fosfaattia – hyviä ovat!

Grillimakkarat ja nakit ilman lisättyä fosfaattia:

Eetvartti
Juusto Eetvartti
Nauta Eetvartti
Iivari
Kunnon Nakkimakkara
Kunnon Juustonakkimakkara
Bratwurst